Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Voiko EMG aktiivimikeillä soittaa puhdasta hyvin?
Aika:02.12.2009 01:24
koponen: Myös Gilmour käytti vuosia EMG:n aktiiveja. Ei tosin soundin takia, vaan häiriöttömyyden. Veikkaanpa Knopflerin päätyneen käyttämään aktiiveja livenä täysin samasta syystä. Hullut valosysteemit ja kymmenien langattomien aiheuttamat häiriöt on kestämättömiä perinteisille yksikelaisille.
 
Tuo oli muunmuassa EMG-Overlandin (Nyttemmin vaan pelkkä EMG) se idea, jonka vuoksi nuo aktiivimikit aikoinaan kehiteltiin.. Se on sitten kokonaan toinen juttu, että ne toimii myös tässä "modernissa voima-metallissa" mutta siitä sen enempiä..
Jos pitäydyn vaan siinä, että miksi ne on mitä on, ja annan toisten sitte keskustella soundipolitiikasta ja musiikkigenreistä.. =)
 
Ideahan on noissa EMG-mikeissä sellainen, että normi passiivimikki heikoilla magneeteilla varustetaan mikin sisäisellä esivahvistimella joka kumoaa tehokkaasti pitkien johtojen aiheuttamat häviöt signaalissa. Heikot magneetit taas aiheuttaa sen, että aktiivimikin voi korkeussäätää vaikka kieliin kiinni (no, ehkei oo suotavaa kiinni laittaa, lähellähän se kannattaa pitää kuitenkin) koskapa se magneettivoima ei aiheuta mitään "string pull'ia" eikä myöskään syö sustainia, aiheuta epävirettä ym. Miinuspuolelle sitten lukisin kyllä sen, että dynamiikka on selvästi pienempää, kiitos periaatteessa heikon "alkukuvan" eli kielen liikkeen magneettikentässä indusoiman jännitteen kelalle, joka aktiiveissa ei juuri kovin suuri ole, koska ei sen "tarvitse" olla, esivahvistuksen vuoksi.
 
En itse näe yhtään mitään syytä, miksei EMGin aktiiveilla vois soittaa kliinejä juttuja ainakin tyydyttävästi, toki se vaatii saman kuin mikä tahansa, eli myös vahvistimen pitää olla asiallisesti säädetty. Tosin kliinien soittamiseen on todettu olevan huomattavasti parempia mikitysvaihtoehtoja. Jokusia mikinvaihtoja tehneenä allekirjoitan täysin tuon lausunnon.. Myöskään en itse lähtis pääasiassa kliiniin soittoon varustamaan kitaraa X2N- DiMarzioilla, vaikka ihan omakohtasesti ko. mikistä pidän.
Eli aloituskysymykseen vastaisin edellisillä perusteluilla, että pystyy kyllä soittamaan puhdasta auttavasti, mutta ei kovin erinomaisesti. Kuitenkin, sikälimikäli nyt ei oo mahdollista ees tuo aiemmin esitetty 2 kitaran hommaaminen ja "ylläpito" niin eihän sitä missään kuitenkaan kielletä tuota EMG ien käyttöä...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=185177