Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:nyt löytyi kallista puuta..
Aika:30.11.2009 06:20
Joo, onhan siinä puilla hintaa. Ilmeisesti kaunista pähkinäpuuta on vaikea löytää kun kaikista on jo tehty tukkeja ja uusien kasvaminen kestää vuosikymmeniä. Pähkinöiden takia kasvatettu puu ei kehity kauniiksi koska loimut yms. ovat yleensä oireita siitä että puun kasvu ei ole tapahtunut "optimaalisesti" ja viljellyt puut tietenkin kasvatetaan mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti jolloin ne ovat iso- ja suorasyisiä.
 
Toisaalta aseharrastajien harvemmin kuulee väittävän että mitä kalliimmasta puusta tukki on tehty sen tarkemmin ase ampuu, yleensä kyllä myönnetään ettei kaunis puu ole tukkina sen parempi käyttöominaisuuksiltaan, kauniimpi vain, suorasyinen "tylsännäköinen" puu on itse
asiassa jopa kestävämpää ja vakaampaa.
 
Useimmat jopa myöntävät että muovitukki on teknisesti ylivertainen mutta puuta käytetään etenkin kalliimmissa "statusaseissa" koska se on kaunista ja perinteistä, muovitukkia pidetään rumana ja karuna, sitä käytetään koviin oloihin tehdyissä aseissa kuten sotilasaseet.
 
Soitinpuolellahan taas tunnetusti uskotaan yleisesti että mitä kalliimmasta ja eksoottisemmasta puusta soitin on tehty sen paremmalta se kuulostaa. :)
 
Onhan kauniista puusta tehdyllä tukilla varustettu ja muutenkin elegantti ase esineenä kaunis, mutta en itse koskaan ole oikein ymmärtänyt käyttöesineiden ylenmääräistä koristelemista, käyttöesine on työkalu jossa tarkoituksenmukainen on yleensä kaunista, taide-esineet sitten erikseen. Ilmiö varmaan periytyy jostain muinaisesta taikauskosta kun uskottiin että jumalien tai henkien suosio oli tarpeen saaliin saamiseksi tai taistelussa pärjäämiseksi ja näiden uskottiin pitävän kaikenlaisesta krumeluurista, joten aseetkin olivat koristeltuja "taikakaluja". Samoin varmaan melko varhaisessa vaiheessa on mukaan tullut statuksen näyttäminen, halutaan ilmaista että on varaa maksaa käytön kannalta merkityksettömästä koristelusta. Etenkin itämaissahan varakkaiden aseet olivat "parhaimmillaan" kuin mitäkin koruja, kullalla ja jalokivillä koristettuja.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=185044