Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jussi1976
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Volyymin riittävyys 100w comboissa ja vahvistimen mikittäminen
Aika:29.11.2009 12:08   (muokattu 29.11.2009 12:17)
No vähän samoja kokemuksia kyllä. Täytyy tosiaan ottaa huomioon se, että millä rakenteella tota putkitehoa käyttää. Jos sen nappaa sen särön suoraa nupista tai kombosta ja siis särökanavasta, sitä mökää lähtee, mutta jos käyttää luuppia ja jotain VV tyylistä tms. etusta, niin silläkin on vaikutuksensa. Puolittaminen on kyllä ehdoton peli sinänsä, mutta itse kyllä ottaisin tuon 150w jos ja kun joskus tsäänssi tulee. Toistaiseksi satanen on mennyt suht hyvin. Ja onhan noita isompiakin vermeitä, mutta sitten se menee kyllä niin megalomaaniseksi, että en oikein näe enää mielekkyyttä siinä.
 
Toisin sanoen karkeana nyrkkisääntönä voisin sanoa, että jos käyttää särökanavaa PUTKIvahvarista, niin se 50w riittää useimmille, jos käytää puhdasta ja säröä, niin sitten kannattaisi olla varuiksi se 100w, jos käyttää etuastetta ja putkipäätettä, niin sitten se 100-150w. Tää olisi mun summittainen kaavani.
Tuon etuasteen - eli siis tässä oletuksena tuo VV - kanssa on nimittäin jo säätämisessä se ongelma, että sitähän ei voi tehdä niin, että käännetään se pääte kaakkoon ja sitten etsitään se saundi. Se pitää säätää suht pienellä volalla kohdilleen ja katsoa, miltä se saundaa kovemmalla - jo ihan kuulonkin vuoksi. Sitten huomataankin se, että esim. kun putkipäätteessä onkin vola huomattavasti kovemmalla, mm. plektran isku kieleen kuuluu ihan toisella tavalla nyt ja saundi on muutenkin terävämpi. Jos siis halutaan silti pysyä siinä alkuperäisessä säädössä, niin täähän luo ongelman. Yksi ratkaisu tosin VOISI olla powerbrake, en osaa sanoa kun en ole kokeillut sitä tämän kanssa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=185073