Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tonski
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Improvisointi ja korva
Aika:26.11.2009 17:16   (muokattu 26.11.2009 18:05)
Snapo: Sointujen arpeggioista kannattaa lähteä liikkeelle, sillä nämä auttavat hahmottamaan aika paljon sointujen rakentumista.
 
Tämä! Ei siis tarkota että sweeppaat ton sointukierron 16-osatrioleina, vaan katot mistä asemista ja minkälaisilla sormituksilla/käännöksillä/kieliryhmillä ne saa otettua ja miten helposti, ja millasen soundin milläkin saa taustaan nähden. Lisäks rytmityksiä ja arpeggion sävelten soittojärjestyksiä kannattaa muunnella.
 
Pistä se sointu soimaan ja kokeile mitkä sävelet kuulostaa hyvältä sen päälle, tai sit tee kahen soinnun kierto ja koeta saada ihan parilla soinnulla se vaihdos kuulostamaan mah musikaaliselta. ( c ) Jucciz
 
E:
Jonku C-duurin kohalla sävel F kuulostaa taas väärältä ja jos D-duuri-soinnun aikana alkaa pistään C#-säveltä, niin sekään ei oikein sovi sinne.
 
Tämä vielä.. Sekin vaikuttaa miten sä sitä säveltä käytät, esim. G:lle mentäessä F toimii musta lomasävelenä ihan hyvin. D-duuri taas on G:lle viides aste, eli sille tulis dominanttiseiska, vaatii pienen septimin (jos nyt oikein oletin et G-duurissa mennään), ja C# ei kuulu siihen G-duuriin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=184966