Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tympee Huttunen
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Millä tupakanhaju pois akustisesta?
Aika:24.11.2009 07:44
risto: Entäpä jos Mäkrö antaisit sen vähän haista ja totuttautuisit soittimen täysin vaarattomaan ja historialliseen ominaistuoksuun. Tätä oikeastaan tarkoitin tuolla reality checkillä.
 
Jotenkin tuntuu älyttömältä, että vanha - pian 40v ikäinen soitin - pitäsi voida putzblankata hajultaan neutraaliksi. Varmasti siihen tarvitaan kemikaaleja, jotka nekin haisevat joltakin - ainakin jonkin aikaa. Onhan kyseessä vintagesoitin, jolla on pitkä historia, mikä se sitten lieneekin. Minä antaisin haista jos se pahimpien irtotöhnien putsaamisen jälkeen vielä joltakin haiseen. Ympäristön vaihdos sekin lieventään ja muuttaa niitä entisiä tuoksuja itsestään ajan myötä.
 
Onpas topikki, mut kaikki tyylillään.
 
PS. Maailma on täynnä hajuja - hyviä ja pahoja - ja ennen aikaan niihin osattiin tottua liikoja ruikuttamatta. Nykyajan neuroottiset hienohipiät sensijaan ruikuttavat joka saamarin asiasta. Tulee hyvin mieleen työkeikat Valkeakosken paperitehtaille aikoinaan, sielläpäin oli asukkailla tottumista, vaan eipä kukaan liiemmin yrittäny kaataa tehdasta hajun takia. :-)

 
Itseasiassa juuri tuo ympäristön vaihdos on nyt jo muuttanut tuoksuja siihen suuntaan, että voi olla että kieltenvaihdon yhteydessä ei tarvitse koittaa tuota ruokasooda-kikkaa. Silti minusta on ihan asiallista, koittaa päästä hajusta eroon, oli kyseessä mikä tahansa vekotin tai mikä tahansa aine. Miksi tupakanhaju olisi jotenkin erikoisempi asia, kuin joku muu haju soittimessa? Tuntuu vähän ristiriitaiselta se, että tupakanhajun puolustajat vetoavat yksilönvapauteen, mutta samalla kritisoivat minun yksilönvapauttani puhdistaa oma kitarani.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=184779