Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Enemmän musiikkityylejä haltuun.
Aika:21.11.2009 14:43   (muokattu 21.11.2009 15:06)
Takerruin sanaan "jazz". Miksi näen aloitusviestissä paradoksin? "Osaan sekä hevi- että jazzmusiikin kyllästymiseen asti, mutta en osaa muiden biisejä." Mä ihmettelisin, jos kukaan jazzmuusikoksi itseään kutsuva ei osaisi "edes" paria sataa perusstandardia, mikä ei ole välttämättä edes erityisen paljon. Erityisesti jazz-jamit perustuvat standardien (eli näiden Real Book / Fake Book -kirjojen biisien) osaamiselle, ja jamit puolestaan ovat "oikeiden keikkojen" ja yksinään treenaamisen ohella tärkein tapa hankkia ja ylläpitää jazz-osaamista. Kuinka paljon käyt jazz-jameissa?
 
Tarjoan hyväksi peruspaketiksi tätä:
http://outsideshore.com/primer/primer/
 
...mutta toisaalta, jos sulla kerran on jo jazz hallussa, todennäköisesti kyllästyt pian, koska olet jo kahlannut kaikki nuo asiat vuosia sitten eikä niissä ole sinulle mitään uutta. Erittäin hienoa siis, jos näin on.
 
Oisko sulla antaa soittonäytettä molemmista mainitsemistasi tyyleistä, toki luonnollisesti sekä komppaus- että soolomeininkiä? Näiden jälkeen olisi helpompi antaa vinkkejä, mihin suuntaan kannattaisi lähteä. Itseäni erityisesti kiinnostaa tuo jatsimpi puoli. Jos saan pyytää jotain tiettyä, niin vedäpä vaikka Giant Steps:iin tai edes All The Things You Are -biisiin muutaman kierron mittainen improvisoitu soolo. Vai ovatko nämä suht tuntemattomat biisit jatsia kyllästymiseen asti soittaneelle tuttuja?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=184785