Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hape
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Yksinkertaiset ja edukkaat äänitysvermeet?
Aika:20.11.2009 14:03
Hookkan: http://www.mikseri.net/artists/tottoroo.114758.php
 
Tuosta tuo No fear No shame on vanha satasen neliraiturilla äänitetty. Ja laatu haluttaisiin enemmänkin tollaseen mitä siinä on noita muita testisysteemeitä. Nuo "testisysteemit" on äänitetty suoraan koneelle (siis pelkkä signaali) ja amplitube -ohjelmalla lisätty säröt ym. efektit päälle. Ja tuo on niin helevetin hankala ja hermoja raastava tapa, että se on hylätty kokonaan.
 
Ja älkää nyt ruvetko arvostelemaan biisejä tai musiikkia vaan ideana vain demonstroida äänen laatuja.

 
Niih. Mä nyt tässä välissä huomioisin, että se laatu ei varmaankaan ole kiinni siitä raiturista vs. tietokonen interfacesta, vaan käytetyistä mikeistä, tilasta ja osaamisesta. Eli kun sä oon äänittäny noi testipätkät suoraan koneelle, jää siitä käytettyjen mikrofonien, niiden asettelun, huoneakustiikan jne. vaikutus kokonaan pois.
 
Tässä mun viispenninen: osta joku edullinen mikkietusilla varustettu 8-kanavainen interface, esim. Presonus Firepod (399€), sekä muutama perushyvä edullinen mikki, tyyliin SM57, SP B1 jne. Tarvit tietysti myös piuhoja, telineitä jne. mutta oletan että niitä löytyy.
 
En tiedä minkälainen tila teillä on tai missä määrin voitte sitä akustoida, mutta huoneakustiikan vaikutusta loputulokseen ei kannata vähätellä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=184730