Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:batman
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Bach-Lehman viritys kitarraan
Aika:16.11.2009 16:17
No nyt on soiteltu kuukauden päivät ja hommasta alkaa olla kertynyt eteenpäinkerrottavaa kokemusta.
 
Totta on että kaikkea on koitettu korjata ja siitä johtuen pitää soitaa tietyllä tavalla ja tietynlaisilla kielillä. Kielissä G pitää olla punomaton ja kielisettin kohtuullinen. kokeilin aina d vireeseen 60 e kieleen asti ja sain tuloksesksi sen että ns parempisoundisuus alkaa hiipua kun mennään kauemmas perussetistä ja e- vireestä. Homma kuitenkin toimii ja säätämälä tallapaloja jopa 10-60 setti oli siedettävän kuuloinen d- viressä. Kun käytössä on 10-46 tallapalat on suorassa rivissä. 0 12 24 talla kaikki ovat suoria.
 
no jien se sitten soi .... hyvin, niin hyvin että muutaman soinnun jälkeen on myönnettävä että tämä toimii.
 
Soinnut kuulostaa ihan älyttömän hyviltä. kitarassani on paksuhkot nauhat joten pitää vain muistaa painaa kunnolla/tasaisesti jotta venymiskompensaatio tulee tasaiseksi. Koska olen high gain miehiä niin ole erittäin innostunut siitä että terssit kuulostaa hyviltä ja ilmekkäiltä säröllä.
 
Mutkanauhat eivät tunnu erilaiselta ja venytykset menee ihan ok.
 
Virittäminen on kyllä aika hankalaa. Tuntuu että pininikin epävire kuuluu heti. Jopa Floyd rosen kanssa noin 0,001 sävelaskeleen tarkkuuksiin ei tahdo millään päästä. mutta kyll se menee vireeseen kun jaksaa hipaista ruuveja. Vintagekoneistolla ei ikinä onnistuisi.
 
Soittelen tätä mutkanauhaista ja Ibanez universeä vuorotellen ja jotenkin iba on epävireisen kuuloinen aina tuon mutkan jälkeen.
 
Seuraavaski pitää tehdä seiska jossa on mutkanauhat.
 
mh
 

 
Edit: Nyt kun tutkailin tuota hieman tarkemmin, näyttää siltä että noiden mainittujen offsetien lisäksi tuossa on myös yritetty korjata kielten erilaisuudesta ja korkeudesta aiheutuvia ongelmia vireisyydelle. Tarjolla on myös 12-tone equal tempered mallia, josta tämän näkee ja jonka muutokset ovat siis hyvin paljon lievempiä. Näihin ei luonnollisesti ole tarjolla speksiä, mutta voihan tuotakin yrittää arvailla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=183736