Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:skeb
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Classic Player Telecaster Deluxe (+tremolo) mikkiongelma
Aika:16.11.2009 08:56
duc: Säädä sitä mikkien korkeutta ihan reilulla kädellä. Tuntuu että jos huomasit vain näennäisen eron äänenvoimakkuudessa, niin et kunnolla säätänyt.
 
Tuskin mikit ovat ulostuloltaan identtiset, koska silloin kaulamikki kuulostaisi reilusti kovaäänisemmältä. Kieli tekee sen kohdalla nimittäin laajempaa liikettä. Tallamikiksi valitaan tämän takia ulostuloltaan suurempi mikki, jotta ne saa tasapainoon.
 
edit: mikissä vois olla myös käämilanka poikki, missä tapauksessa sen ulostulo tippuu todella pieneksi. Tätähän voi mitata ohmimittarilla suoraan kitaran outputista...

 
Säädin mikit testin vuoksi lähes ääriasentoihin jolloin kaulamikki oli jo liiankin lähellä kieliä ja tallamikki ei enää juuri syvemmälle vajonnut. Ero tasoittui hieman, mutta ei läheskään käytettävälle tasolle. Nykyisellä ulostuloerolla ei ole mitään mahdollisuutta soitella samassa kappaleessa kahta eri soundia ulos kitarasta, sillä vahvistin pitäisi säätää kummallekin mikille erikseen. Mitään vippaskonsteja en viitsi alkaa keksiä ennenkuin selviää onko kyseessä vika vai ominaisuus. Voisi melkein kiikuttaa musakauppaan kitaran ja pyytää ottamaan selvää jos tuossa käämilankajutussa olis jotain perää tai jos mikeissä/sähköissä on jotain muuta häikkää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=184572