Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:skeb
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Classic Player Telecaster Deluxe (+tremolo) mikkiongelma
Aika:15.11.2009 20:37
Hankin äskeittäin otsikon mukaisen kitaran ja ensivaikutelma on äärimäisen hyvä. Kitara tuntuu, kuulostaa ja näyttää hyvältä. Nuo Fenderin wide range humbuckerit vaikuttaa oikeinkin hyviltä ja sopivat ainakin meikäläisen soittamiin musatyyleihin varsin esimerkillisesti.
 
Ongelma on kuitenkin seuraava: Tallamikin ulostulo on verrattuna kaulamikkiin törkeästi suurempi. Olen koittanut säätää mikkien korkeutta, mutta se ei ratkaise ongelmaa. Tottakai mikkien sijoitus vaikuttaa soundiin ja näennäisesti ehkä myös kovuuteen, mutta nyt on kyse ihan jostain muusta, sillä ero voluumissa on todella huomattava. Säröpedaalinkin kanssa soitellessa tallamikki lisää gainia äärimäisen paljon. Oletin kuitenkin tähän päivään saakka että molemmat mikit ovat identtisiä?
 
Voiko ongelma olla jossain muualla sähköissä? Olen lueskellut että tyypit on vaihdellut 500k:n potikoita kirkastaakseen hieman näiden deluxe-telejen soundia, mutta epäilyttää vähän että voisiko pelkillä potikoilla tasoittaa mikkien välistä desibelieroa. Mielelläni en käännä tallamikin volumepotikkaa pienemmälle balansoidakseni ulostuloja sillä se leikkaa samalla ikävästi korkeita taajuuksia.
 
Onko kellään vastaavia kokemuksia/ongelmia?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=184572