Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:solipsism
Alue:Bassot
Aihe:Neuvoja combon/kaapin rakentamiseen?
Aika:14.11.2009 10:28
Rupesin mielessäni pyörittelemään ideaa combon rakentamisesta itse. Vahvistimeksi kaavailin Hartke LH500 http://www.samsontech.com/products/ … oductpage.cfm?prodID=1944&brandID=3 ja elementiksi joku 15", esim Eminence Gamma tai Delta. Laatikon koko ja paino pitäisi saada mahdollisimman pieniksi.
 
Muutamaan kysymykseen kaipaisin viisaampien neuvoja:
 
Jos haluan tehdä kotelosta mahdollisimman pienen (niin että vahvistin ja elementti juuri mahtuvat) niin kannattako siitä silloin tehdä suljettu? Ja mitenköhän hyvin elementit toimii pienemmässä laatikossa kuin mitä suositellaan? Noista Eminencen elementeistä Deltalla näytti olevan pienin litrasuositus: http://www.eminence.com/proaudio_sp … TA-15A&speaker_size=15&SUB_CAT_ID=2
 
Materiaaliksi kaavailin vaneria, ja painoa ajatellen mahdollisimman ohutta. Ottaen huomioon että laatikosta tulee pieni, niin olisiko esim 12mm hyvä? Laittaisin nurkkiin vielä jonkinlaiset rimat.
 
Miten nuo vahvistimen ja kaiuttimen tehot kannattaa kohdistaa? Onko hyvä että kaiutin kestää enemmän tehoa kun vahvistimessa on, vai että vahvistimessa on ylimääräistä tehoa että kaiutinta voi ajaa pienemmällä volumella?
 
En löytänyt tuon Hartke LH500 vahvistimen mittoja mistään, onko kellään tietoa? Syvyys lähinnä kiinnostaa, että saisiko sen asennettua "normaalisti" päälle vai Ampeg-tyyliin taakse pystyyn.
 
Eli neuvoja otetaan vastaan, ihan siitä lähtien että kannattaako tällaista projektia edes suunnitella?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=184500