Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tarmo
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Itsensä työllistävien asemaa tarkistettava
Aika:11.11.2009 22:30   (muokattu 11.11.2009 22:37)
kivi: Tässä Muusikkojen liiton julkilausuma. Vaikuttaa siltä, että tilanne on pahempi kuin luultiinkaan.
 
Mielenkiintoista. Luin uutisen aiheesta varmaan viikko pari sitten. Sinänsä työsuhteessa tehtyjen teosten taloudellisten tekijänoikeuksien siirtyminen työnantajalle ei ole uusi, mutta mihin kaikkialle tätä uudistusta on tarkoitus ulottaa? Eikö vastaavaan lopputulokseen ole tultu jo aiemminkin esim. sotilasmuusikoiden ja valtion tekemän sopimuksen perusteella yms.
 
Teknologia-alalla työsuhdekeksintöjen käytäntöä on perusteltu sillä, että työntekijä käyttää aikaansaannostensa luomiseen työnantajan resursseja ja saa tietty myös palkkaa työstään. Käytännössä tämä onkin kannattanut tulkita niin, että jättää työsuhteeseen liittymättömät innovaatioiden kehittelyt omalle vapaa-ajalleen.
 
Mutta takaisin aiheeseen. Miten tämä vaikuttaa itsensä työllistävien säveltäjien tilanteeseen? Äkkiseltään ei uskoisi sääntelyn ulottuvan esimerkiksi yksittäisiin artisteihin, joilla on taiteilijasopimus levy-yhtiön kanssa. Mikä muusikkojen liitolla on tässä ajatuksena? Onko esillä ollut jotkut tietyt ammattiryhmät, työsuhteet tms.? Ihan mielenkiinnosta.
 
Luulisi ainakin, että työsuhteen määritteleminen saisi asiassa olennaista merkitystä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=184066