Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:OPJ1974
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Järjestelmäkamerat
Aika:11.11.2009 20:30
lainsuodatin: Arvosteluja ja keskustelupalstoja on tosiaan tullut luettua kyllästymiseen asti. Nämä on nyt tällä hetkellä eniten mielessä: Canonin mallit 350D, 400D, 450D, Nikon 3000D, Panasonic Lumix DMC-FZ28.
 
Vaaka alkaa kallistumaan varmaan kuitenkin käytettyjen järkkäreiden puolelle. Tuntuu, että sieltä vois löytää laadukkaankin mallin/kappaleen, kun vaan jaksaa metsästää.
 
Suurin ongelma on kuitenkin se, että tulee reissattua jonkin verran ja kamera kulkee aina mukana. Tuleeko toi järkkäri otettua sitten yhtä helposti kantoon, kuin pokkari. Tiedän, tämä on ainoastaa musta kiinni. Jos valokuvaus oikeasti kiinnostaa, niin kyllä sitä varmaan kantaa suurempaakin laitosta.

 
Jos ei oikeasti ammatikseen aio kuvata, niin täyskennoista kameraa ei mielestäni kannata edes ajatella (edes käytettynä), vaan pikkukennoisella pärjää enemmän kuin hyvin. Noi kaikki canonit ja nikon ovat varmasti vähintään riittäviä harrastelijalle. Ei ne miljoonat pikselit enää mitään merkitse 6 megapikselin jälkeen, jos ei aio A3:sta suurempaa kuvaa tuottaa/käsitellä.
 
Enemmän valokuvien laatuun vaikuttaa objektiivi. Näiden "melkein ammattilaiskameroiden" mukana tulevat objektiivit ovat yleensä.. noh, huonoja. Suurimpana syntinä yleensä se, että niissä valoherkkyys tai polttoväli ovat aivat riittämättömät, vaativat riittävästi valoa laadukkaaseen kuvaamiseen.
 
Siksi onkin järkevää hankkia jokin semipro runko käytettynä (hinnat varmaan jossain 200-350 euron tietämissä) ja sitten uutena tai miksei käytettynäkin laadukas yleis- ja laajakulmaobjektiivi tarvikeosana (esimerkiksi http://www.rajalacamera.fi/Publishe … e=page&pageID=9&itemcode=2440177012 ). noin 300 eurolla saa jo hyvän. Tosihyvästä joutuukin maksamaan sitten 800-1000 euroa.
 
Onahn toi kameroiden valinta kyllä semmoinen viidakko, että musiikkisoitinten kanssa pulaaminen tuntuu lasten leikiltä
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=184355