Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Epiphone by Gibson strato
Aika:10.11.2009 13:15
-Cale: Tietääkö kukaan mitä materiaalia noiden bodyissä on käytetty? Olisiko ihan vaneriakaan kuitenkaan...? Voi riippua tosin mallistakin, noitahan on monella eri lapamallillakin (jopa 4?), ja lueskelin että joku pro -sarja olisi tehty jopa Usassa. Olen törmännyt myös malleihin joissa on kielilukot, mutta talla ei silti näytä niinkään floyd rose tyyppiseltä, vaan pikemminkin perinteisemmältä tremololta. Onko kokemusta tämän toiminnasta?
 
Mietin hankkivani nostalgiamielessä tuollaisen korealaisen epistraton takaisin. Siinä oli todella hyvä kaula, ja jos bodyn materiaali ei ole aivan kehno niin sellaisesta voisi saada oivan projektikepin tai muuten vaan varakitaran.

 
Ei pysty ihan 100-varmasti sanomaan materiaalia.. mulla ei ole koskaan moista ollut, mutta kyllähän niitä on jokunen tullu fiksailtua, ja muuten trimmattua. Jossain vaiheessa ainakin täällä Hämeessä noita liikkui kaiketi jokseenkin runsaasti? Se tremolo tais juu olla likellä jotain Strato-veiviä, ja epävarmasti esitän, että se body ainakin vaikutti olevan leppää, koska muistelen, että yhessä sunburstissa oli syykuvio sellanen. Toki se voi olla jonkun halvemman core-puun päällä oleva leppäviilukin, mutta eihän tuo oo ollenkaan "huono" ratkaisu, sillä tavallahan varmaan valtaosa noista syykuviokannellisista tuolla itäsillä mailla on tehty.
Tuota en kyllä "purematta niele" että niitä olis Jenkkilässä tehty, tosin tuo 1984-87 aikaväli oli vaikeaa ja sekavaa aikaa Gibsonin konsernissa, yhtiöhän myytiin 1986.
Ainoat Epiphonet, joita on varmuudella tuossa 1980-luvun puolella tehty Kalamazoossa minun tietääkseni, oli muutama sarja Gibsonin Spirit- mallia, josta siis oli olemassa myös Epiphone Spirit, sekä ulkomaan foorumeilla on myös infottu, että oli olemassa "molempia" eli Epiphonen lapatekstin päälle liimattu (maalauksen jälkeen) Gibson-logo.
Edelleen olen sitä mieltä, ettei tuo banaanilapa-Epi mikään ihan onneton kitaranakaan ollut. Vrt. yllä olevat muutkin kommentit kaulasta ym.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=165157