Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Thevisa
Alue:Laulaminen
Aihe:voiko klassisen treenailusta olla haittaa?
Aika:04.11.2009 22:57
Jos käykin niin, että klasari pilaa poppiurasi, niin se johtuu enintään siitä, että tajuat jossain vaiheessa klassisen musiikin olevan paljon poppia siistimpää ;)
 
Oikea äänenhallinta on ihan yhtä tärkeää poppipuolella, poislukien se radiokähinä, mitä nykypopista 90% on :P. Parhaiten tuota äänenhallintaa oppii klassisella puolella. On se paljon mukavampaa kuunnella laulajaa, jolla on kantava, rento ja täyteläinen ääni, kuin "asdf minulla on niin persoonallinen ääni"-korisijaa, oli tyylilaji mikä tahansa.
 
Ja sitten vielä offtopiciin. Kuten mainittu, klassisella puolella on ihan yhtä tärkeää tulkinta. Poppipuolella taas asian laita on useimmiten niin, että unohdetaan se laulutaito "tulkinnan" kustannuksella, joka tosiasiassa on sitä, että joku nolostuttava tähti avautuu sydämmestään niin perkeleesti ilman mitään itseilmaisutaitoa (joku "iih! maailman paras laulaja" karjuu kurkku suorana ja on niin raivoa, niin raivoa, tai Antti Tuiskun sukulainen laulaa n:ttä riipaisevaa rakkauslaulua hennolla, ohuella äänellään). Vetäkää päänne perseeseenne saatana. Oopperakieunta ftw!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=184024