Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juzzzi
Alue:Laulaminen
Aihe:Kevyen musiikin laulutekniikka
Aika:30.10.2009 18:51   (muokattu 30.10.2009 18:58)
jeps, kiitos vastauksista.
 
tässä ollaan yhä hoilailtu ja opittu jälleen uusia asioita ja heränny uusia aatoksia. hoksasin itse että ääntä säädellään muuttamalla ilmanpainetta pallealla yms. lihaksilla. sitten suun ja kielen asennolla vielä loppu silaus. myöhemmin luin tämän jostain netistä.
 
ei varsinaisena ongelmana, mutta kuitenkin häiritsevänä tekijänä on semmonttinen juttu, että joudun pitämään aivan todella suurta äänenpainetta yllä jotta saan äänen mukavasti ulos. aiemmin yllä mainitsemastani kirjoitelmalsta luin myös, että ilmanpaineen ei tarvise olla niin suuri kun osaa hallita äänihuulten voimaa jolla ne toisiaan vasten painautuu.
 
uskoisin että kun vain lauleskelen ja lauleskelen niin siitä sitä tämänkin niksin oppii, mutta olisiko kellään vinkkejä jolla tätä hommaa voisi nopeuttaa.
 
toisinaan kun laulaa jotain vahvaa tangoa niin ylävatsalihasten seutu oikein kipeänä "treenistä"
 
ja ainiin. ja ihan oikea ongelma on, että en tiedä pitäiskö laulaa baritonina, tenorina vai vielä aste korkeammalta - mikä se nyt sitten olikaan. uskoidin olevani tenori mutta toisinaan tuntuu paremmalta laulaa matalempaa. monesti kun ääni ei ole vielä auennut niin baritoni-alalta laulettaessa ääni sointuu parhaiten.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=181884