Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:levesinet
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Sointujen relaatio ja biisien kaavat
Aika:30.10.2009 13:04
R.Cooley: Laskin tässä töiden ohessa jokaisen sointukulun perussävelten intervalli suhteet, toki en tiedä oliko tästä mitään järkeä tai hyötyä=)
Kadensseja en ymmärrä miten laskea esim. tuohon viimeiseen kun siinä esiintyy D E F F# G G# A A# C C# -sävelet eli 10 säveltä 12:sta, asteikko olisi jokin erikoinen, mikäli ei käyttäisi muutamaa eri asteikkoa tuolle sointukululle, itseasiassa aika montaa eri, hoho tai sitten kromaattisena. Mutta tälläisen kirjallinen ilmoittaminen ei minulta vielä suju=) Tälläistä tällä kertaa..
 
Pitää tutkia lisää näitä jahka pääsee kitaran äärelle!

 
Niin, nythän ohjelma tuottaa ihan holtittomia sointukulkuja. Se vain valitsee seuraavan soinnun niin, että se on duuri- tai mollikolmisointu, jossa on tasan yksi sama sävel kuin edellisessä soinnussa. Seuraavaksi voisi kehittää sääntöjä, jotka tuovat mukaan jaksollisuutta tms. säännönmukaisuutta. Lisäksi voisi yrittää pakottaa sointukulun loppumaan tiettyyn sointuun mielekkäällä kadenssilla. Nythän homma alkaa aina D-duurista ja saattaa päättyä johonkin etäiseen molliin, mikä on vastoin perinteitä.
 
Mielelläni kyllä jatkan keskustelua algoritmisesta musiikista. Voisin yrittää tehdä tuon javascriptillä ja laittaa nettiin. HTML-lomakkeista saisi kai alkeellisen käyttöliittymänkin, jolla syöttää parametreja. Omakin kielioppisi lienee melko vähällä vaivalla toteutettavissa ja testattavissa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=183783