Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:zuppermuhle
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Korg pitchblack
Aika:25.10.2009 20:54
Murgo: Jos keksit laitteen joka ottaa sisään 9V 100 mA ja antaa ulos vaikkapa 9V 200mA eikä itsessään sisällä virtalähdettä, niin onneksi olkoon, olet ratkaissut maailman energiaongelmat ja kumonnut perinteisen fysiikan lait. :)
 
Eli tosiaan tuo 200 mA on sen ulostulon maksimikuormitettavuus, siitä ei tietenkään voi käytännössä koskaan tulle enempää kuin sisäänmenevä virta vähennettynä laitteen omalla kulutuksella, muuten olisi kyseessä ns. ikiliikkuja eli laite joka tuottaa enemmän tehoa kuin mitä siihen syötetään, ja joka tosiaan tämänhetkisen käsityksen mukaan on mahdoton.
 
Tosin joskus 70-luvulla esim. Teknikan Maailmassa oli vähän väliä yleisönosastossa kirjoituksia ihmisiltä (yleensä ilmeisesti aika nuorilta) jotka luulivat sellaisen keksineensa, esim. että 1 kW sähkömoottori laitetaan pyörittämään 3 kW generaattoria josta johdot vedetään takaisin moottoriin ja rinnalta saadaan 2 kW ilmaista sähköä. :)

 
Asiaan mitenkään liittymättä:
http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=66459
 
Mutta asiaan liittyen: 200mA on se minkä pystyt laittamaan Korgin perään ilman vaaraa että Korg kärähtää. Tietenkin muuntajasta on irrottava myös yli 200mA(+30mA Korgille).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=183757