Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hene
Alue:Media ja viihde
Aihe:Hyviä kirjoja sekä keskustelua fysiikasta ja kosmologiasta?
Aika:24.10.2009 10:09
Spiral: Minua kiinnostaisi tutustua johonkin kohtalaisen kansantajuisiin kirjoihin fysiikasta ja kosmologiasta. Ajan lyhyt historia tuli joskus luettua, ja jotain samanlaista etsin lisää. Olisi esim. mukava tajuta edes jollain tasolla suhteellisuusteoria jne. Lisäksi maailmankaikkeuden rakenne, historia ja tulevaisuus kiehtoo.
 
Fred Adams & Greg Laughlin: Maailmankaikkeuden Elämäkerta - ikuisuuden fysiikkaa soveltuu varmasti perusteokseksi maailmankaikkeuden historiasta ja tulevaisuudesta.
 
Jos suhteellisuusteoria on täysin ennestään tuntematon, erittäin lyhyenä oppimääränä suosittelen Kari Enqvistin Suhteellisuusteoriaa runoilijoille.
 
Samalta mieheltä on ilmestynyt kattavampiakin teoksia kosmologiasta ja fysiikasta yleensä, esimerkiksi Monimutkaisuus: elävän olemassaolomme perusta sekä Tyhjästä syntynyt: Nykytieteen käsitys maailmankaikkeuden rakenteesta. Jälkimmäinen tosin on jo yli 10 vuotta vanha kirja, joten aivan uusinta tietoa siitä tuskin löytyy. Muutkin kirjat ovat varmaankin kelpo teoksia, mutta niitä en ole vielä ehtinyt lukemaan. Katso linkki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kari_Enqvist
 
Esko Valtaojan kirjat ovat myös helppoa luettavaa, mutta varsinaisiin fysiikan kysymyksiin niissä ei kovin syvälle mennä.
 
Seuraavat kirjat ovat minullakin vasta lukulistalla, mutta ilmeisen suositeltavia ovat kuitenkin:
 
Michio Kaku: Hyperavaruus (katso: http://yliopistolehti.helsinki.fi/1997_2/ylkir.htm )
 
ja
 
Bruce Rosenblum ja Fred Kuttner: Quantum Enigma ( http://quantumenigma.com/ ) Tässä mennäänkin jo kosmologiasta tietoisuuden puolelle, ja vanhojen hippien kirjoittama kirja on kuulemma varsin hapokasta luettavaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=183714