Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pata
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Kansanmusahommia??
Aika:24.10.2009 09:20
pkhlo: Kanada on iso ja monen musakulttuurin soppa emigranttien vaikutuksesta johtuen. En tunne sen musakulttuuria kovin hyvin mutta tässä vähän jotain jeesiä.
 
Isoimmat eurooppalaiset vaikutteet on varmaan kelttiosasto, eli Skotlanti ja Irlanti sekä sitten ranskalaisten emigranttien zydeco-tyyppiset jutut. Noi kuulunee varmaan isoimpana siellä niinkuin USA:ssakin. Tietysti sillä erolla, että jenkeillä on valtava afrikkalaisvaikute, joka tunkee läpi kaikessa. Etsi siis hakusanoilla celtic rock ja zydeco. Nää löytynee siis aivan muualta kuin jostain kanadalaisten lähteiden takaa.
 
Kelttirockin bändeistä voit kattoa vaikka Coolfin tärkeimpänä sitten myös Planxty, Bothy band ja vaikkapa Riverdance. Zydecosta en voi antaa namedroppailuja mutta katso itse mitä löytyy esim. youtubesta. Aika polkkaa se kuitenkin on.
 
Kun soitat setillä tota kamua, on se tietysti aina vähän crossoveria, ei siinä ole selkeästi oikeaa ja väärää. Kelttimusan tärkein rumpu on bodhran, jonka soittoa voit katsoa vaikka Youtubesta. Bodhranin soittoa tossa setillä soitetussa kelttikamussa paljolti imitoidaan haitsulla ja virvelillä. Polkka, reel, jig, slipjig ja hornpipe on sellaisia tanssi/tahtilajeja, joihin kannattaa perehtyä ja kuunnella vaikka miten Ray Fean (Coolfin) niitä soittaa. Avainlevy vois olla samanniminen, eli Coolfin. Keksit sitten oman tavan niitä nakutella kun saat noista jotain osviittaa.

 
Kiitti! Eiköhän tällä päästä jatkamaan...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=183629