Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:blaekie
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Monster vahvistin
Aika:22.10.2009 20:58   (muokattu 23.10.2009 01:39)
jurpontor: Itse asiassa skooppi on noiden kanssa eri näppärä. Näkyy jotkut virtalähteen ripplet sun muut häirät kivasti.
 
Toki toki näkyy, jos on näkyäkseen ja skooppi on käyttökelpoinen toisinaan vianetsinnässä myös, tosin nuo rippelit kuulee
myös ihan korvillakin , ettei niiden toteamiseksi skooppia välttämättä tarvita.
 
kivi: Vaikka en mikään vahvistinspesialisti oo, niin (tai ehkä just siks) skoopissa kun katsoo sitä biaksen säädössä syntyvää "porrasta" eri taajuuksilla niin siitä näkee heti millä lailla vahvistin tulee säröytymään. Musta paljon kätevämpää kuin yrittää yleismittarin luvuista hamottaa mielessä. Saa kerralla sen kuuloiseksi kuin tahtoo.
 
Tästä BIAS säätö hommasta on vissiin väännetty kättä, varsinkin noilla jenkkifoorumeilla iät ja ajat. Jotkut vannoo noiden skooppi jännitemuotojen nimeen, ja jotkut luottaa korvaan ja (yleismittariin). Itse kuulun viimeisiin. :). Yleismittaria ei tarvita hyvän soundin toteamiseksi, vaan sen selvitykseen toimiiko putket "turvallisella" alueella. Toki korvien ja mittausten jälkeen, on skoopilla "kiva" ehkä tarkistaa miltä se vaste siellä näyttää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=183524