Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Artemi
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:UK SUBS (UK)+THE VIBRATORS (UK), la 30.1. Tavastia
Aika:19.10.2009 14:36
BRITTILÄISET PUNK-BÄNDIT U.K. SUBS JA THE VIBRATORS TAVASTIALLE
La 30.1.2010 Helsinki, Tavastia
 
Brittiläiset punk-bändit U.K. Subs ja The Vibrators saapuvat lauantaina 30. tammikuuta yhteiskeikalle Tavastialle. Jo1970-luvun loppupuolella perustetut yhtyeet kuuluvat Sex Pistolsin, The Clashin ja Buzzcocksin tavoin punkin kultakauden tärkeimpiin yhtyeisiin.
 
U.K. Subsin laulaja ja keulahahmo Charlie Harper on nykyisin ainoa yhteen alkuperäiseen kokoonpanoon kuulunut jäsen. The Damnedista ja Sex Pistolsista innostuttuaan mies päätti jättää silloiset r&b-piirinsä ja perusti uuden yhtyeen U.K. Subsin. Ahkeran keikkailun seurauksena bändi pääsi punk-luola The Roxyn sulkemiselle omistetulle Farewell To The Roxy -kokoelmalevylle, jonka seurauksena U.K. Subs alkoi saavuttaa laajempaa huomiota. Viimeisen niitin U.K. Subsin menestykselle toi vuoden 1979 debyyttialbumi Another Kind of Blues, joka nousi myös listoille. Vuosien saatossa useita kymmeniä studioalbumeita, kokoelmia ja live-levyjä julkaissut U.K. Subs vieraili edellisen kerran Suomessa syksyllä 2007, jolloin yhtye nähtiin täpötäyden Tavastian ohella myös Seinäjoen Rytmikorjaamolla.
 
U.K. Subsin tavoin myös The Vibrators oli uransa alusta lähtien luomassa punkin historiaa. Bändi keikkaili Sex Pistolsin, Iggy Popin ja The Stranglersin kanssa, ja yhtyeen debyyttijulkaisu We Vibrate oli kaikkien aikojen ensimmäisiä punk-singlejä. Listamenestystäkin nauttineiden Pure Manian (1977) ja V2:n (1978) ohella The Vibrators on julkaissut runsaat kymmenen studioalbumia, joista viimeisimpänä vuoden 2002 Energize. Nykyisin bändin riveissä vaikuttaa alkuperäisjäsenten Ian Knox Carnochanin (laulu, kitara) ja John Eddie Edwardsin (rummut) ohella No Direction -yhtyeestäkin tuttu suomalainen Pete (basso).
 
LIPUT:
- 14 EUR +mahd. toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
- 16 EUR ovelta
 
urlwww.uksubs.com/url
urlwww.myspace.com/uksubscom/url
urlwww.thevibrators.com/url
urlwww.myspace.com/thevibrators/url
urlwww.fullsteamagency.com/url
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=183567