Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Esp
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Akustisen kitaran jälkikäsittely
Aika:19.10.2009 12:18
Mikael: Jos se on ainoa soitin niin miksi leikellä alapäät konaan pois? Optokompuraa mä tykkään näyttää akustiselle ja joskus aavistus säröäkin toimii. Pitkähkö tumma plate reilulla pre-delaylla toimii myös monesti akustiselle. Kaiun eteen voi laittaa de-esserin tai vaikka eq:n jolla isoimmat vingahdukset ja kirskahdukset voi siivota pois. Toisaalta jos jälki on jo hyvä niin kannattaa ainakin harkita pitävänsä sen. Hyvin äänitetty akkari ei välttämättä säätöä kaipaa.
 
Tämä juurikin, miksi korjata jotain mikä ei ole rikki? Jos kitara on tosiaan biisin ainoa instrumentti, niin ei sieltä tarvi leikkailla muuta pois kuin mahdolliset ylimääräiset huminat ja hyvältä kuulostaa (edellyttäen tietysti, että on hyvin äänitetty).
 
Tietysti laiterunkkarina on aina hienoa hifistellä hienoilla rautakaiuilla yms., mutta tiedä sitten onko niistä asiakkaalle mitään varsinaista iloa, vai tuleeko äänimiehelle parempi fiilis kun yksi tuhannesta kuulijasta tajuaa, että "jumalauta tässähän on käytetty Lexiconin 480L:aa akkarin kaiuttamiseen!" ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=183559