Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:taat
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:mitä eroa on puoliakustisella ja elektroakustisella kitaralla?
Aika:19.10.2009 11:16   (muokattu 19.10.2009 11:17)
karkkinen: Hei, otsikosta ilmenee perusajatus eli en tiedä kitaroista mitään ja haluaisin ostaa miehelleni uuden kitaran tulevan hääpäivämme kunniaksi. Hän on itse puhunut puoliakustisesta kitarasta, mutta mielestäni on katsonut elektroakustisen näköisiä kitaroita (joita näin fazer-musiikin sivuilla) eli onko näillä jotain eroa?
 
Lisäksi olisin ollut kiinnostunut tietämään kummastakin hintaluokkaa eli millä hinnalla saisi sellaisen hyvän kitaran? Joka ei siis olisi niitä kalleimpia tai halvimpia, mutta kuitenkin keskitasoa parempi. Olin ajatellut maksaa siitä noin 500-1000 EUR.
 
Kiitokset vastauksistanne!

 
Noniin elikkäs. Monet sekoittaakin käsitteet puoliakustinen ja elektroakustinen. Puoliakustinen kitara on siis sähkökitara, jossa on ontto koppa, jolloin se on yleensä myös normaalia sähkökitaraa isompi (paksumpi ja leveämpi), mutta sisältää samat elektroniikat kuin normaali sähkökitara.
 
Elektroakustinen kitara on taas akustinen kitara joka on mikitetty.
 
Tässä muutama esimerkkikuva:
 
Puoliakustinen:
http://www.usedgibsonguitars.co.uk/images/P/es335.jpg
http://riemun.huuto.net/auctionimag … 87299233f1b5b9512337e86b91-orig.jpg
 
Elektroakustinen:
http://www.vantaanmusiikki.fi/shop/images/SD35CE.jpg
http://muusikoiden.net/dyn/tori/357018.jpg
 
Ja vielä normaali sähkökitara:
http://dietrichthrall.files.wordpre … 2009/08/gibson-les-paul-classic.jpg
 
Niin ja luultavasti jos hän itse on katsonut elektroakustisten kitaroiden kuvia ja hintoja hän luultavasti siis hakee juuri elektroakustista kitaraa kun tosiaan monilla nämä käsitteet sekoittuvat.
 
Ja suosittelisin että ostaisit lahjakortin kysieiseen liikkeeseen, mutta ymmärrän ettei ole yhtä hienoa antaa paperiläpyskä kuin oikea kitara. Voithan tietysti tarkkailla hieman minkä hintaisia, näköisiä, värisiä, merkkisiä kitaroita hän selaa ja menet tietojesi kanssa esimerkiksi sinne F-Musiikin lähimpään liikkeeseen ja vielä kerrot tilanteen että se tulee lahjaksi ja kenties sovitte kauppoja tehdessä, että kitaran voi vaihtaa mikälisikäli se ei sopinut sittenkään käteen.
 
E: nopeat syövät hitaat
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=183560