Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Setä Hemuli
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Line6 Toneport kb37 häiriötoiminta
Aika:16.10.2009 21:30   (muokattu 16.10.2009 21:32)
Virta tulee suoraan USBstä, josta siitäkin mitattuna tuli jostain syystä jännitettä vain 4.70 volttia. Tosin olen koettanut jo kolmella eri tietokoneella sekä edellinen käyttäjä MACillä, ja samat ongelmat niissäkin on ollut, joten tuskin se tuosta pienestä heitosta on kiinni.
 
Tuo ääni kuuluu joka tapauksessa, oli laitteessa kiinni instrumentti tai pelkkä USB ja kuulokejohto, missä tahansa portissa, phantomvirrat päällä tai pois jne jne. Tosin noiden nuppien säätäminen ja phantomvirran päälle laittaminen tekevät äänestä hieman eri kuuloisen.
 
Lähellä usbiliitäntää piirilevyllä on kasa elkoja ja sitten pienempiä pintaliitoskomponentteja ja heti niiden jälkeen jonkinlainen muuntaja jossa on 6 eriväristä lankaa tuommoisen keltaisen sydämen ympärillä. Tuosta varmaan tulee sitten phantomeille virrat, onkohan siinä joku itsevärähtelevä tai muu piiri jotta saadaan jännitettä nostettua, en oikein osaa sanoa. Mitä muuten tarkoittavat nuo piirilevyllä olevat kirjaintunnukset? R on toki vastus, C kokka mutta mitä on L? D on varmaan diodi ja Q ja U varmaankin erilaisia piirejä. Onkohan tuo L juurikin transistori, helpottaisi vähäsen kulkureittien seuraamista kun ymmärtäisi nuo kaikki kirjaimet?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=183456