Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Groovi
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:IK MULTIMEDIA ARC room correction sytem ?
Aika:14.10.2009 17:06
Zammy: Halpa tapa pureutua akustiikkaan on itse tehtävät mittaukset, joihin tarvittava laitteisto ei vaadi kummoista rahallista panostusta. Behringerin ECM-8000 mikrofoni (n. 50-60 euroa) + ilmainen Room EQ Wizard mittausohjelma (olettaen että aloittelijastudiostakin löytyy mikkietusella varustettu äänikortti ja tietokone). Näin pystyy tsekkaamaan ongelmakohdat ja niiden pohjalta alkaa suunnitella tarvittavaa akustointia. Tuosta mittausohjelmasta ja mittauksista yleensäkin löytyy lisätietoa dvdplazalta.
 
Tämä on ehdottomasti hyvä tapa, ja rahaakaan ei mittauskalustoon pala paljon teinitytön viikkorahaa enempää.
 
RoomEQwizard kertoo nimestään poiketen paljon muutakin faktista tietoa äänen käyttäytymisestä mm. jälkikaiunta-ajan, joka on melko oleellinen juttu. Ja kun vielä huomioidaan että huonemoodit ja muut pahat ongelmat on yleensä aika järkyttäviä täysin akustoimattomassa huoneessa (20-25db piikkejä tai kuoppia ihan kevyesti) niin mittauksessa ei ole edes tarvetta päästä mihinkään laboratoriotarkkuuteen.
 
Ja oleellistahan on sekin että mittaamalla saat tulokset sekä ennen että jälkeen erilaisten akustointiin liittyvien viritysten kanssa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=183403