Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:xmyx
Alue:Koskettimet
Aihe:Xmyxin haitariverstas
Aika:13.10.2009 13:01
Kosketinsoitinhan se haitarikin on, vai mitä?
 
Mulla pyörii täällä nurkissa tuollainen venäläinen haitari, joka on kovin vuotoinen ja haluttaisi korjata se.
 
Se ei ole niitä turistihaitarteita, vaan selvästikin paremman luokan peli, 4-äk. kasotto. Merkiltään se on Rapsodija.
 
Mutta venttiilikoneisto on samanlainen kuin niissä turistipeleissäkin, varret ovat latta-alumiinia ja venttiilit on istutettu niitten päihin eräänlaisella kumiglemmarilla.
 
Itse venttiilit ovat alumiinilevy jossa tiivisteenä nahka, ja tämän nahan alla on jonkinlainen vaahtomuovikerros, superlonin se ensimmäisenä tuo mieleen.
 
Oletan, että tarkoituksena on ollut että tämän kerroksen tarkoituksena on ollut sovittaa venttiili todella sulkevaksi. Valitettavasti se on vain haurastunut ja kovettunut niin että se ei kyllä tätä tehtävää täytä. Stetoskoopilla olen paikallistanut useita pahempia vuotokohtia, ja sen verran korjannutkin niitä että olen varma, että peli toimisi jos saisin kaikki nuo venttiilit tiiviiksi.
 
Korjasin nimittäin muutaman pahimmista siten että heitin kumiglemmarit helevettiin ja liimasin tilalle peltisen "hahlon" johon sitten sain juotettua varret italialaisista tutulla tavalla: mehiläisvahalla. Ja ne jopa toimivat !
 
Mutta jälki ei sitten ollut oikein kaunis. Koska näppäinten jousivoima painoi levyt tiiviisti paikoilleen, niin näppäimet vastaavasti nousivat ikävästi irvistämään. En ole keksinyt mitään konstia millä saisi juotettua niin että näppäimet pysyisivät entisessä asennossaan. Varsia ei voi mitenkään taivutella koska ne eivät siis ole pyöreät vaan lattamaiset ja jäykät juuri ylös-alas-suunnassa.
 
Kyselenkin tässä nyt, onko kenelläkään tiedossa sellaista valmista tavaraa mistä voisi kyseiset joustokappaleet nahkojen alle väsätä, ja joka säilyttäisi joustavuutensa ainakin muutaman vuoden.
 
Ne vuotamattomatkin venttiilit kaipaavat nimittäin korjausta; nahkoja on jopa irtoillut alumiinilevyistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=183372