Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:miffe
Alue:Livetoiminta
Aihe:Vakuutukset yms. toiminimen osalta
Aika:09.10.2009 12:12
miffe: Joissain alihankintaa ostavissa firmoissa tuota(kaan) ei tajuta, kun yrittää perustella laskutuksen tuntihinnan suuremmuutta palkolliselle maksettavaan summaan. Mulla ton vakuutuksen (If) kokonaissumma on kaksi megarahaa ja omavastuu aina 150 euroa. Tuo ei korvaa mitään laitteistolle tai infrastruktuurille tapahtunutta. Siis vain henkilövahinkoja voidaan tuohon piikkiin panna.
 
Pannaanpa tähän vielä ihan erilliseen viestiin jatkoksi.
 
Eli, jos toiminimellä (tai jonkun muun firman alaisuudessa) alihankintaa teet, niin kaikki harkintavalta jonkun asian turvallisuudesta on tasan sulla itselläsi, ellei sulla sen alihankintana tekevän firman puolesta ole käskyttäjää.
 
Esimerkki: Tarkoitus oli raksata eräiden pukujuhlien pitopaikan kattoon peilipallo mahdollisimman näkymättömästi. No, budjettia ei asiakkaalla ollut, joten tän mut sitä duunia hoitamaan ottaneen lafkan toinen pääomistaja sanoi, että ottaapi vaan varastolta yhden rispaantuneen kiipeilyköyden (siis ei enää kiipeilyyn turvalliseksi katsottavan) ja virittää sen yläkerran porrastasanteen kaiteiden väliin. Juuri näin käskettiin tehdä. Sinne sitten peilipallo roikkumaan. Ja ihmiset toki juhlimaan sen virityksen alle.
 
Kieltäydyin vedoten siihen, että olen täysin omilla vastuilla. Jos olisin ollut ko. firman palveluksessa ja jotain olisi tapahtunut, olisi kyseisen käskyttäjä ollut vähintäänkin rinnallani syytettyjen penkillä. Mutta tässä tilanteessa olisin ollut tasan tarkkaan yksin ja vastuu ainoastaan itsellä.
 
Lopulta pallo sinne killumaan meni helvetinmoisen uhkaamisen, purnaamisen ja toran jälkeen.
 
Johtuen monista vastaavista ja vielä pahemmista idioottimaisuuksista, en enää ko. puulaakin palvelukseen mene.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=183183