Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aimotuska
Alue:Livetoiminta
Aihe:Mikä olisi markkinoitten pienin mixerivahvistin?
Aika:08.10.2009 09:25   (muokattu 08.10.2009 09:37)
UncleZ: Nuo halpamikserit on siittä mielenkiintoisia, että ne tehdään samoista komponenteista kun kalliimmatkin ja monasti vielä samassa tehtaassa. Ero on siinä että he eivät voi rahastaa brändillään (ainakaan Aasian ulkopuolella).
 
Ja tuo nyt oli ihan täyttä hevonkukkua. Miksi halpavehje poksahtaa (kyllä, kirjaimellisesti: poksahtaa) useammin, kuin näistä "täsmälleen samoista komponenteista tehty" kallis vehje? Miksi täsmälleen samoista komponenteista tehty halpavehje soundaa paskemmalta kuin kylkeen lätkästyllä tarralla 10x enemmän maksava vehje? Miksi täsmälleen samoista komponenteista tehdyt halpavehkeet on omia yksilöitään, kun taas tarraviritteiset kalliimmat vehkeet toimii kaikki täsmälleen samalla tavalla?
 
E: Siinä määrin tuo sun väite pätee, että Alto, Phonic, Behringer, Alesis, Samson ja muut vastaavat kumppanit kyllä tulee täsmälleen samalta tehtaalta ja niiden keskinäiset hintaerot selittyy korkeintaan kunkin emofirman logoon käytetyn maalin hinnalla.
 
Näiden isojen poikien merkkien (esim. LAB, Crown, QSC, Yamaha) halpiskoneiden kalliimpi hinta taas selittyy sillä, että vaikka ne tulisikin Alton naapuritehtaalta, niin niissä kuitenkin tiimiin kuuluu myös testaajat. Ainakin mun kokemusten perusteella on tullut niin karseeta kuraa noilta varsinaisilta halpismerkeiltä, että huhhuh. Osa tästä huolimatta kuitenkin olettaa saavansa PLX:n maksaessaan GX:stä.
 
Tosin, joskus voi myös lykästää (vrt. mun kirjoitus T.Box-subeista My Speakers-ketjussa), mutta tämäkin on erittäin tyypillistä halpismerkeille. Joskus vaan käy flaksi ja saat käsiis sen yhden helmen miljoonasta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=182556