Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:okabass
Alue:Bassot
Aihe:EMG 9V vs 18V?
Aika:07.10.2009 16:29   (muokattu 07.10.2009 16:32)
Teijo K.: http://img53.imageshack.us/img53/2185/kppyr9eb.jpg
 
Löytyi. Alin tossa oli sillä 9v sähköillä, ja tossakin huomaa miten se on kompressoitunut jo lähdössä toi soundi. Ylempi sit 18v sähköillä, ja siinä tuota kompressoitumista ei näy.

 
Minusta tuo ei todista muuta kuin että alempi signaali on kokonaistasoltaan abouttirallaa kaksinkertainen ylimpään verrattuna. Ja on todennäköistä, että leikkautuminen johtuu ihan siitä. Minusta tuo näyttää leikkautumiselta (säröltä) ennemmin kuin kompressoinnilta.
 
Normaalin linjatasoisen inputin nimellistaso on parisen volttia, ja sen 9 V käyttöjännite pystyy antamaan abouttirallaa kaksinkertaisena. Eli pystyy säröyttämään inputin. Bassovahvareissa input on vielä herkempi, eli pienempi -muutaman sadan millivoltin- signaali riittää.
 
Tuo mahdollinen soundiero voi johtua minusta esimerkiksi siitä, että preampin IC-piiri "näkee" kaksi patteria erilailla kun yhden. Esim patterien sisäinen vastus on eri, ja IC:n toiminta muuttuu. Tai sen vahvistus muuttuu.
 
Jos "kuulostaa" paremmalta x määrällä patterita kuin määrällä Y, niin mikä ettei. En vaan ole yhtään kunnon testiä asiasta nähnyt. Näkisin sellaisen toki mielelläni.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=183181