Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimizu
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Karkaako kapula?
Aika:06.10.2009 16:08
Närpiö: Itselläni ilmenee joskus sellainen, että jossain kohtaa saattaa alkaa oikean käden peukalonjuuri jotenkin kramppaamaan. Siinä on sitten vähän tuskaista jatkaa soittoa niin, ettei se vaikuttaisi. Ainakin koskee ja on melko akrobatiaa pitää se kapula kädessä ja soittaa. Kädessä se kapula silti aavistuksen omaisesta karkailusta huolimatta pysyy, eikä kukaan varmaankaan huomaa mitään.
 
Mulla on rokkikeikoilla usein tätä samaa, peukalon tyvi puutuu, tai vaihtoehtoisesti etu- ja keskisormi siten, että ei sormia kunnolla tunne. Kapula pysyy kuitenkin kädessä kun vain uskoo että siinä se on vaikka sormia ei tunnekaan ja puristaa ei voi. Tähän auttaa tietoinen rentoutus ja kapulaotteen muutos lennossa. Joskus pidän kapulaa kiinni nimettömällä ja pikkusormella ja peukalo/etusormi ovat vain kevyesti kapulan ympärillä tukemassa.
 
Yleensä setin loppua kohden helpottuu kun paikat on kunnolla lämmenneet. Viime aikoina olen itseasiassa alkanut päästä eroon koko vaivasta, luojan kiitos. Olisiko rokki-tekniikka pikkuhiljaa parantunut :)
 
Olen oppinut elämään asian kanssa ja tuo mainittu "ranskalainen ote" saattaa olla syynä ongelmaan. Käsi kääntyy huomaamatta ja ongelmat alkavat. Kovaa ja fyysisesti soittaessa ei pitäisi turhaan yrittää millään sormitekniikalla kikkailla vaan käyttää enemmän pomppua, koko kättä ja rannetta. Rauhallisemmilla keikoila tai treeneissä ei ongelmaa ole. Kapulana käytän yleensä 5A:ta, hiljaisemmassa soitossa 7A.
 
Pitäisi varmaan treenailla jollain 5B:llä padiin ja hinkata pomppu kuntoon niin ettei tarvitsisi puristaa kapulaa ollenkaan, sillä varmaan pääsisi viimeisistäkin ongelmista käsien kanssa eroon?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=183145