Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:artha61
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Monipuolista 1x12" putkikomboa..
Aika:02.10.2009 19:40
Wespa: Pistetääs tässä perjantai-illan ratoksi tällainen pystyyn. Eli on vähän ruvennut mietityttämään joskos vaikka vuodenvaihteen jälkeen laittaisi tuon 2x12" Silver Jubileen lihoiksi ja kattelis tilalle vähän kompaktimpaa ratkaisua. Jubilee soundaa kyllä tosi hyvältä omaan korvaan, mutta siinä on keikkailun kannalta kaksi huonoa puolta: 50W 2x12" kombo on turhan iso rohjo roudattavaksi ja auttamatta liian äänekäs pienempiä keikkoja heittävälle bilebändille. Eli siis 1x12" ja max. 30W putkikombo on alkanut pyöriä mielessä. Ja jotta homma ei liian helpoksi kävisi on meikäläinen aika tarkka vahvarin ominaisuuksista. Eli seuraavat ominaisuudet pitäisi ehdottomasti löytyä:
 
- sarjaefektilooppi
- puhdas kanava ja särökanava erikseen, tai vaihtoehtoisesti hyvin volapotikalla puhdistuva kanava jolle on boosti
- kanavanvaihto tai boosti päälle/pois perus jalkakytkimellä (siis sellaisella yksinappisella millä iso osa vahvareista toimii)
 
Seuraavista ominaisuuksista plussaa, mutta eivät ehdottomia edellytyksiä:
 
- suljettu kotelo, ei siis takaa avoin
- yhteinen eq molemmille kanaville
- pääte jotain muuta kuin EL84
- lisäkaiutinliitäntä
- elementtinä G12H (ei toki iso vaiva vaihtaa itse)
- ei sisäänrakennettuja efektejä (ehkä reverb poislukien), muutenkin meikä on "less is more" -koulukuntaa monessa asiassa
 
Eli sellaista. Mitä vähemmän vahvarissa on kaikkea turhaa, midiohjausta, erillisiä eq:ta eri kanaville yms. sitä parempi. Ja siis tarkoitus olisi parantaa vielä tuosta Silver Jubileesta, eli esim. Tiny Terroria , Black Heartia / - Staria tai Edition Tubea on turha ehdottaa, vaikka ihan jees vahvareita ovatkin. En nyt aseta tähän mitään tarkkaa hintarajaa, mutta ei kannata mitään reilusti yli kahden tonnin pelejä tällaiselle sunnuntaisoittelijalle ehdotella. =) Käytetty on melkein mieluisampi kuin uusi, mutta eipä se nyt niin tarkkaa ole jos mieleinen peli löytyy. Eli soittelenko suosiolla Matampille tai Bluetonen HarryK:lle, vai modautanko Orangen Rockeriin luupin, vaimitähäh? Soundivaatimuksista ja -mieltymyksistä vielä sen verran, että tuossa bilebändihommassa hyvät kliinit on ehkä sit kuitenkin tärkeemmät, mutta arvostan kyllä hyvää brittihenkistä säröäkin.
 
Ai niin, Budda SuperDrive ois muuten hyvä, mutta mulla on jo semmonen, nuppina tosin, mut silti.

 
Nopeasti aateltuna tää:
https://www.soundata.fi/PublishedSe … file=page&pageID=9&itemcode=CRV3112
 
Meinasi mennä hankintaan, kun testailin liikkeessä, mutta itse kuitenkin halusin nimenomaan omat sävynsäädöt puhtaalle- ja särökanavalle.
Toisekseen löyty torilta erittäin edullisesti sopiva Carvin =)
 
BTW - torilla esim. nämä:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=351140
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=355891
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=183052