Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Janie Jones
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Parhaat lauluplugarit
Aika:01.10.2009 23:19   (muokattu 01.10.2009 23:29)
Nihamuras: Koitin hakea ja joko ei löydy tai sitte oon turisti asioiden hakemisessa..
 
Mitä plugareita käytätte vokaaleihin ja mitkä on teidän mielestä parhaat. Jos jätetään kompressorit ja delayt ja reverbit pois ja keskitytään
-putkimallinnuksiin ja/tai 'lämmittäjiin'
-säröihin
-pitch/harmonia
 
Laulutyyleinä lähinnä rock ja poprock ja välillä balladia
 
kitosh :)

 
- Putkilämmittäjä: tämä on kompressori, mutta minimiasetuksilla ei kompressoi vaan vain lämmittää: T-Racks Vintage Tube Compressor (IK Multimedian Fairchild-mallinnus). Kokeile demoa, löytyy IK:n sivuilta. (Tämän kun sain niin ilman on vaikea tulla toimeen.)
- Särö: Jos sulla on Pro Tools, niin siihen käy Masseyn THC, joka toimii ilmaisena demonakin (demossa eroa viralliseen, että ei säästä asetuksia session mukana). Jos vain joku muu daw, niin Soundtoysin Echoboysta (myös demottavissa) löytyy jokunen hyvä asetus laulun säröyttämiseen. Echoboy on muutenkin mainio.
- Harmonizerista ei niin ole mielipidettä, mutta Soundtoysin Native-bundlesta (joka on kokonaisuudessaan hieno) löytynee tähänkin värkkejä. Samoin pitch-shifter Speed.
 
Jokerina heitettäköön peliin Line-6:n Amp farm - EDIT: eiku Pod Farm -, jossa on mukavia etusia (sekä tietysti kitaravahvistimia). Tämän sai viime kuussa ilmaiseksi, en tiedä saako enää. - edit2: 49 dollaria (+ iLok) näyttää nyt maksavan, http://line6.com/store/item/158
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=183015