Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Leikari
Alue:Koskettimet
Aihe:Kumpi olisi kannattavampi ostos
Aika:30.09.2009 20:02   (muokattu 30.09.2009 20:05)
susanna*: Täällä ollaan vissiin niin hifistelijöitä ettei tällaseen amatöörin kysymykseen viititä edes vaivautua vastaamaan.
 
itse asiassa se kyllä vähän noin on, mutta ei ole varsinaisesti vaivautumisesta kysymys - ei vaan tiedetä
 
täällä on monia pro-tyyppejä, jotka eivät oikeastaan laitekeskusteluihin osallistu lainkaan, sitten on vintage sähköpiano- ja -urkuharrastajia sekä synaharrastajia.
 
aloittelijoiden kysymyksiä tulee kuukausittain - samoja yleispäteviä neuvoja ei oikein jaksa/ehdi kirjoitella. Noista alimman hintaluokan soittimista ei omakohtaista kokemusta ole tuskin kellään so. jos ainkin jotain tiettyä merkkiä/mallia kysellään.
 
sen verran nyt asiaankin, että:
 
np-30 on lähinnä digitaalipiano - täysimittaista koskettimistoa ei ole, mutta alkuun pääsee ja koskettimistolla oppinee pianomaisen soiton alkeet (ja vähän pidemmällekin) - soundit painottunevat pianoihin. Järkevämpi valinta jos tarkoitkuksena on nimenomaa soitonopettelu.
 
PSR-sarjan moulinexit edustavat hupipainotteisempaa musiikintekosuuntausta - soundeja on runsaasti "joka lähtöön" ja komppeja sekä säestyksiä löytyy myös - koskeittimisto on todennäköisesti jousitettu ja tuntumaltaan huono - kyllä sillä iskelmät ja poppibiisit soittelee helposti ja tulos kuullostaa hauskalta - totisempaan kosketinsoittimen soiton opiskeluun soittotuntuma vienee halut ja huvit myös tynkäkoskettimistonsa vuoksi. Voi olla aluksi "hauska" , mutta hupi loppuneen nopeammin kuin digipianolla.
 
ed: Yamaha on suhteellisen varma merkki so. hinnalle saa asiallisen vastineen. Käy liikkeessä kokeilemassa mikä tuntuisi omimmalta. Myös käytettyjä on koko ajan liikenteessä - niistä vaan ei pidä maksaa liikaa so. ominaisuudet ja ääni ratkaisevat eikä hinta millä niitä on aikanaan myyty - vähintään 30-50% vastaavan nykysoittimen hinnasta pois olisi käypää hintatasoa
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=182807