Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:EF86 etuaste !
Aika:29.09.2009 09:12
eetu-: Eli kokemuksia vahvistimista jotka käyttävät kyseistä tuubia? Itsellä on Vox AC-30 H2 ja siinä olen täysin rakastunut tubelon soundiin.. mietin vain muita vaihtoehtoja kuten Bad Cat tai 65 amps, kokemuksia?
 
Kyllä, molemmista. Bad Cat Black Cat 30 sekä 65 Amps Soho löytyvät nuppiversioina. Mitä noista nyt voisi sanoa? Hienosoundisia koneita kumpainenkin.
 
Black Catissa on tehonpuolitus (n. 15 wattiin) ja kaksi erillistä kanavaa (12AX7-kanava ja EF86-kanava), molemmat luonnollisesti soundiltaan vähän erilaisia. Master volume on ohitettavissa ja erillinen "Cut"-toiminto tekee juuri mitä arvaisikin: säätää, minkä verran soundi leikkaa läpi kaikesta muusta. Bad Cat on todella hienosoundinen kone, joka puhdistuu isostakin säröstä tyylikkäästi.
 
Soho taas on "perusmoodissa" soundiltaan heleähkö jenkkityylinen, mutta 6-asentoinen Bump-toiminto muuttaa vehkeen soundin hyvinkin Marsh... öö, brittihenkiseksi, jolloin keskiäänet nousevat ihan uudella tavalla esiin. Sohossa on myös semmoinen hauska piirre, että master volumen ollessa käytössä ja täysillä vehkeestä irtoaa enemmän säröä. Jos taas master volume kokonaan ohitetaan erillisellä kytkimellä, soundi on hieman toisenlainen ja säröä ei ole tarjolla ihan yhtä paljon. Masterin ohittaminen ei siis tässä koneessa ole sama kuin "master täysillä". Siispä riippuen siitä, onko master volume ja/tai Bump käytössä, laitteessa on jo valmiiksi neljä eri perussoundia. Bump-toiminnon saa vielä jalkakytkimen taakse, joten jenkki- ja brittisoundin välillä voi vaihtaa yhdellä polkaisulla.
 
Mainittakoon vielä, ett Bad Cat painaa lähinnä kookkaiden muuntajiensa ansiosta ihan järjettömästi kun taas Soho on kevyt kuin mikä. :)
 
Laatuosia ja siistiä työtä:
Black Cat: http://jucciz.com/kuvia/kitarat/bad_cat_black_cat/
Soho: http://jucciz.com/kuvia/kitarat/65_amps_soho/
 
Tampereellahan näitä pääsee tarvittaessa testaamaan, kun vaan sovitaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=182932