Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:atavachron
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Etumikki pimeenä
Aika:28.09.2009 09:47
Tiedoksi vain, että viime viikonloppuna sain sitten avun kanssa hoidettua kitarani kuntoon. Vika oli siinä mikkikytkimessä, eli siinä vivussa jolla kaula, ja takamikki kytketään päälle tai pois. Oli kosketus kuulemma ajan myötä hapettunut. Kytkin maksoi 7 euroa, eli korjaus tuli suht. halvaksi - jos työkaluja ei lasketa.
 
Resistanssin mittaus onnistui kitarajohdosta, ja muutenkin potikoista rupesi saamaan mittauksia, kun tajusi, miten sitä resistanssin mittausvälinettä käytetään.
 
Oppia ikä kaikki. Kiitokset avusta.
 
atavachron: Etumikki heritage classic-140 mallisessa kitarassani hiljalleen pimeni kokonaan. Kyseessä on les paul tyyppinen kitara, jossa on kahdet Schaller-merkkiset humbuggerit. Aluksi mikki pimeni siten, että joku päivä se toimi, ja toinen taas ei toiminut. Nyt se vaikuttaa olevan kokonaan pimee.
 
Kysyin valmistajalta, että mitä pitäisi tehdä. He kysyivät, että mikä on mikin "resistance", eli ilmeisesti vastus. Minulla on nyt mittari millä mitata vastus, mutta en tiedä vielä, että miten se vastus mitataan.
 
Olisiko kenelläkään tietoa, että miten operaatio suoritetaan? Onko jotain mallia netistä kuvineen, missä joku mittaa vastusta?
 
En sähköhommia ole koskaan tehnyt - eli mielellään ihan kansan kielellä tämän asian voisi joku selvittää. Kiitokset innokkaalle vastaajalle.
 
Luulisi, ettei tämä keskustelun avaus ole ihan uusi, joten jos osaa ohjata myös linkein paikkaan missä tätä keskustelua käydään, olisin myös siitä kiitollinen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=182693