Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vapour
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Piuhoista, balansointi..
Aika:24.09.2009 16:03
Kyröjoki: Eli kun XLR liittimellä lähtee tavara piuhasta ja toisessa päässä on mono-plugi niin onko jotain hyötyä siitä että tässä välillä on kolminapainen (balansoitu?) johto? Eli plugin päässä kaksi kuumaa linjaa on kytketty yhteen.
 
Se onkin sitten toinen tarina että mitkä kaksi nämä xlr:n pinneistä ovat.. :)

 
Riippuu ihan siitä, mitä kytketään. Normisti XLRn nastajärjestys on: 1. Maa, 2. Plussa, 3. Miinus.
 
Jos Olet kytkemässä balansoimatonta monolähtöä balansoituun sisääntuloon, niin plus- ja miinusnapojen kytkeminen samaan balansoimattoman liittimen signaalinapaan nollaa signaalin vastaanottavassa päässä. Oikea tapa toimia tässä tapauksessa on kytkeä miinusnapa joko maahan tai jättää tyhjäksi.
 
Sama pätee myös toiseen suuntaan, eli jos kytket balansoidusta lähdöstä balansoimattomaan tuloon. Tosin jos vastaanottava pää odottaa signaalia vain plugin signaalinavasta, niin miinusnapa saattaa ihan itsekseen maadoittua, jolloin selviää ehkä ilman ongelmaa.
 
Joka tapauksessa balansoidun liittimen signaalinapoja EI tule kytkeä yhteen, sillä jos lähtö antavasta laitteesta on balansoitu, niin silloin XLR:n signaalinavat kuljettavat vastavaiheista signaalia, ts. signaali nollautuu.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=182790