Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kurb
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:halpis mikit?
Aika:20.09.2009 12:38   (muokattu 20.09.2009 12:43)
kertoisko joku viellä noista nauhamikeistä esim mihin niitä käytetään? mimmoinen saundi?

Yleistävä yleiskatsaus: Nauhamikit ovat kasikuvioisia dynaamisia mikrofoneja. Niissä on hyvin pehmeä yläpää, jolla haetaan nykyään esim. vintagesoundia että rumpuovereina pehmeyttä; hallitaan peltien vittumaista kihinää. Nauhamikit eivät kestä suurta äänenpainetta (= hajoaa, jos puhallat suoraan mikkiin) eivätkä phantom-virtaa. Nauhamikit vaativat myös gainia pirusti, eli etuasteen on syytä olla kunnollinen.
 
kuka myy tuota toista halpis merkkiä?
 
Oktavaa myy ainakin Thomann. Nämä (http://www.thomann.de/fi/oktava_mk_012_msp6_matched_pair_black.htm) ovat saaneet osakseen aika kovaa hehkutusta hintaisiksiin.
 
onko kukaan koskaan kokeillut noita tuommoisia vanhoja mikkejä mitä löytää välillä kirppareilta muutamalla eurolla?:P saako niistä mitään hauskaa aikaan?:)
 
Kaikkeahan kannattaa kokeilla. Kyllähän tommonen kirpparimikki voi mennä hyvinkin jonain lo-fi ambienssina. Emmä ehkä ekana lähtisi koko settiä tommosilla mikeillä kuitenkaan äänittämään. Toisaalta onhan joku kuulemma löytänyt Neumanniakin kirpparilta markalla...
 
viellä 57 voiko se mennä tukkoon? meillä on yksi tuommoinen ollut vaikka kuinka kauvan ja jotenkin epäilyttää voiko se enään olla hyvä kun ollut 10v laulussa:P
 
Voihan noille viisseiskoille tapahtua vaikka mitä. Se, että ne olisi jotenkin maagisia taikamikrofoneja jotka eivät ikinä hajoa tai ota osumaa on vähän hassu myytti. Osta uusi viisseiska ja vertaa ton vanhan soundia siihen. Voi hyvinkin olla ihan käyttiskamaa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=182564