Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Reddie
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:01.03.2004 23:45   (muokattu 28.11.2004 14:38)
Bändin nimi: Formed
 
Saavutukset mediassa:
 
Viikolla 10 päästiin YleX:n demokokelas äänestyksessä sijalle 2:
Formed - Without
Syvällä möyrivät kitarat ja korkealta soitettu riffi luovat heti alussa hyvän tunnelman biisille. Soitto selvästi hanskassa, mutta biisi ehkä hieman liian pitkäksi venytetty.

 
Firstborn-demo, Soundi 4/2004
 
Ainakaan itseluottamuksesta ei ole puutetta, kun demo-CD:lle on liitetty myös faneille suunnattu dokumentti yhtyeestä. Itse kun en ole yhtyeestä kuullutkaan ja orkesterin keski-ikäkin on vielä alle kahdeksantoista.
 
Mutta kyynisyys sikseen, sillä Formedin pop/nu-metalliksi ristimä tyyli. Biiseissä ei ole napisemista ja soitto kulkee erinomaisesti. Tällaisena lastenmetallin aikakautena Formedin linjavalinta ei ole olenkaan hullumpi, etenkin kun sen jäsenet vielä uskottavasti sopivat edustamaansa genreen.
 
Alan ulkopuolisia voi tietysti olla hankala houkutella mukaan ja niitä Kornilta lainattuja jurnutusriffejä (vrt. Nothing) voi kyllä jatkossa feidata.

 
Secondborn-demo, Imperiumi.net
 
Espoolainen pop/nu-metallibändiksi itseään kutsuva Formed tarjoilee kuultavaksi SecondBorniksi ristittyä kakkosdemoaan. Formed on ollut kasassa vuoden 2003 alusta saakka, joten perin nuoresta ryhmästä voidaan puhua bändin sekä soittajien iän mukaan.
 
SecondBornilla kuuluvat selvästi bändin esikuvat, mutta mukaan on onnistuttu lisäämään omiakin ideoita. Vaikka iältään soittajat ovat nuoria, on eteenkin yhteensoittovarmuutta ehtinyt karttumaan kiitettävästi. Bändin laulajan ääniala ylettyy puhtaasta laulannasta aina räpäytyksiin saakka. Demo kärsii tarttuvuuden puutteesta, biiseistä puuttuukin juuri se kaivattu elementti joka saa biisit soimaan pääkopassa loppupäivän. Demon soundimaailma on hieman ohut, kitaroiden olisin toivonut möyryävän hieman jyräävämmin.
 
Perusasiat Formedilla ovat hyvin kohdillaan, mutta bändin soundia olisi syytä hieman jalostaa, ainakin SecondBornilla bändi valitettavasti jää pahasti jalkoihin jenkkiläisille heimoveljilleen. Kun kyse on nuoresta ryhmittymästä, uskon, että tulevaisuus näyttää bändin kehityksen kannalta kirkkaan vihreätä valoa. Perus-soittovarmuus bändissä on kuitenkin hyvin kohdallaan.
http://www.formed.tk/
Olli Rinnekangas, 25.08.2004

 
Unlike You-demo, Desibeli.net:
 
Vasta viime vuonna perustettu Formed on pienestä iästään huolimatta ehtinyt julkaista jo kaksi demoa ennen tätä uusinta 3 biisin ja yhden piiloraidan tuotosta. Yhtye soittaa omien sanojensa mukaan Espoolaista pop/nu metallia. Mitä tuo Espoo-ulottuvuus tuossa tarkoittaa, sitä en osaa sanoa, mutta ei se bändin ulosantia ainakaan kovin kauaksi tavallisesta modernista metallista vie.
 
Formed kuulostaa suhteellisen valmiilta ja toimivalta, ottaen huomioon ryhmän iän. Demon virallinen biisikolmikko muodostaa tasaisen ja yhdenmukaisen kokonaisuuden. Ensimmäisenä kuultava Hide & Seek esittelee kattavasti bändin aavistuksen Linkin Park -tuoksuista ilmaisua. Selvästi menobiisiksi suunnitellun kipaleen hiljaa-kovaa-hiljaa ratkaisu ei omaperäisyydellään häikäise, jos ei nyt toisaalta pahemmin puudutakaan. My Diaries jatkaa samoilla laduilla välillä maalaillen, hetkittäin taas reippaammin irroitellen. Kolmikon viimeinen veto Herr. Afrodite kääntyy usean kuuntelukerran jälkeen annoksen iskevimmäksi, kiitos kenties todella outojen lyriikoiden. Tämän jälkeen ohjelmassa on vajaa vartti hiljaista huminaa, kunnes viimein tiskiin tärähtää punkahtava piiloraita. Siivu ei ole kyllä odotuksen arvoinen, edes vitsinä.
 
Aika kevyttä ja soundillisesti ohutta kamaa Formed on, ainakin näin levyltä kuultuna, mitenköhän lienee laita livenä? Vielä on matkaa, mutta suunta on oikea.
 
Kolme tähteä viidestä
Arvioija: Mika Roth
Päivämäärä: 25.11.2004
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903