Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ReBeat
Alue:Aloittelijat
Aihe:Floikallisen kitaran viritys ongelma
Aika:17.09.2009 03:52
Virittämisen voi tehdä monella tyylillä, mutta kokeile vaikka näin ja sano missä vaiheessa ei homma enää toimi:
 
1. Säädä tallan hienoviritysruuvit puoliväliin.
2. Satulalukkojen ollessa auki...
Kiristä kaikkia kieliä aluksi hiukan "sinne päin". Tarkasta alkaako talla menemään liikaa etukenoon. Jos alkaa, niin kiristä jousia kunnes talla pitää riittävästi asentonsa. Nyt voit nostaa kielten virettä uudelleen... lähemmäs oikeaa virettä.
3. Viritä paksu E-kieli vireeseen. Kiristä tarvittaessa hiukan kyseisen kielen puoleisia jousia.
4. Viritä ohut e-kieli vireeseen. Kiristä tarvittaessa hiukan kyseisen kielen puoleisia jousia.
5. Viritä paksu E-kieli uudestaan vireeseen ja sen jälkeen ohut e-kieli uudestaan vireeseen. Toista samaa kuviota niin kauan, että molemmat kielet pysyvät vireessä. Tarkasta tallan asento.
 
6. Viritä A-kieli vireeseen. Viritä edelliset kielet uudestaan vireeseen. Tarkasta tallan asento ja säädä tarvittaessa hiukan jousten kireyttä. Ja sama uudestaan.
7. Viritä h-kieli vireeseen. Viritä edelliset kielet uudestaan vireeseen. Tarkasta tallan asento ja säädä tarvittaessa hiukan jousten kireyttä. Ja sama uudestaan.
8. Viritä D-kieli vireeseen. Viritä edelliset kielet uudestaan vireeseen. Tarkasta tallan asento ja säädä tarvittaessa hiukan jousten kireyttä. Ja sama uudestaan.
9. Viritä g-kieli vireeseen. Viritä edelliset kielet uudestaan vireeseen. Tarkasta tallan asento ja säädä tarvittaessa hiukan jousten kireyttä. Ja sama uudestaan.
 
10. Sulje satulalukot. Tarkasta vire ja huomaat sen olevan hiukan pielessä.
11. Jatka virittämistä tallan hienoviritysruuveilla. Voit käydä kielet läpi samassa järjestyksessä kuin äsken. Seuraa tallan asentoa ja tee tarvittaessa millin käännöksiä jousten ruuveihin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=182513