Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson les paul standard ja Gibson les paul custom: Laatueroa?
Aika:16.09.2009 18:51
taskumatti: Se vaan, että netissä lukee kaikenlaista ja mutupuhetta löytyy. Muutenkin maanantaikappaleista on kirjoitettu useammin foorumeille, kun niistä toimivista vempaimista, joissa ei ole mitään vikaa. Mihin uskoa, mihin ei?
 
Juu, eipä minulla mitään henkilökohtais-pohjaista syytä tuohon kirjotukseen ollut, älä sitä pelkää, satuit nyt sitte sinä "tulilinjalle" kamppailussa netti"tiedottamista" vastaan.. ;)
Kun eipä niitä "laatuongelma"kirjoituksia oikein kauheesti hakea tarvitse ko. merkin soittimien kohdalta..Ja yleensä aina on kirjoittajana joku jolla ei sitten itsellä ole juurikaan henkilökohtasta tietoa ko. "laatuongelmasta" mutta on tavallisesti luotettavasta lähteestä kuullut, että on nähty, että jotkut ovat kirjoittaneet jne.. =)
Loppupelissä sitten, niinkuin oot varmasti havainnut, tuloksena on sellainen näkökulma, että 95% LP:sta on lapa katkennut, paitsi ne, jotka on muuten käsiin lahonneet. Ja laatuhan niissä on alapuolella kaiken arvostelun, mutta onneksi ne on myös kalliita. Tästä seuraa, että tuo mystinen "Hinta/laatusuhde" on niillä luokkaa 5,854...
Aika harva soitintehdas ihan itseisarvoisesti pyrkii tekemään huonolaatuisia soittimia, mutta koska ne tehdään orgaanisesta materiaalista yleensä (esim. puu) niin siellä puuaineksessa saattaa piillä joitakin ylläreitä. Tästä johtuen saattaa olla, että jossain vaiheessa joku todellakin voi olla "pahasti viallinen"..jopa siellä ostajalla asti, vaikka uskoisin, että edelleenkin nuo ns. tehdaspalautuskitarat ja -bassot karsiutuvat jo vallan varhaisissa vaiheissa elinkaartaan, pääsemättä koskaan edes soittajan innokkaasti odottaville käsivarsille.
 
Eli melko huolettomasti sitä asiakas voi luottaa siihen kaupasta kantamaansa soittimeen, merkistä ja hintaluokasta riippumatta. Tosin, se perimmäinen totuus noissakin on, että ei sitä 2000 dollarin kitaraa vastaavaa 150-200 dollarin kitaraa ole olemassa, paitsi ehkä saduissa. ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=182487