Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jra
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson Firebird V vireongelma
Aika:13.09.2009 22:44   (muokattu 13.09.2009 22:46)
fox: Näin todella, kannattaa siis olla normimeininkiä huolellisempi..
Ikäväkseni on todettava, että mulla on ollut kolmekin Firebirdiä, eikä yhdenkään kanssa ole ollut mitenkään ylipääsemättömiä vireenpito- saati viritysongelmia. Edelleen löytyy kitaraa Kluson Banjoilla, Gibsonia ja toinen "omatekemä" eikä mitään niissäkään.

 
Varmaan ratkaisu löytyy juurikin tuosta tavallistakin tarkemmasta kielten laittamisesta, satulasta ym. pienestä. Lisäksi kannattaa tosiaan putsata tapit kunnolla ennen uusien kielten laittamista, saattaa olla varastorasvaa tai ihan vain sormenpäistä, joka voi riittää siihen että kieli luistaakin tuossa laajemmassa tapissa.
 
En tiedä sitten onko mitään perää siinä että vanhemmat Kluson Banjoilla olevat Firebirdit pitävät vireen ja uudet ei-Klusoneilla varustetut eivät niin hyvin? Kun itse tuota vireenpitohommaa yritin selvitellä tuli vastaan "tieto" että uudemmissa ei olisi enää Klusonit (tai että Kluson ei enää edes Firebird Banjoja valmistaisi). Tuota tietoa en ole onnistunut mistään varmistamaan, joten voi olla tyypillistä "nettifaktaa".
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=182406