Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lennu
Alue:Aloittelijat
Aihe:laulun panorointi
Aika:08.09.2009 03:08
Kalmo: Oleellinen juttu tuo, että mitä muuta sieltä löytyy. Jos on jo tuplatut kitarat, jotka on pannattu nurkkiin, niin homma menee reisille, jos laulunkin tuplaa nurkkiin.
 
No ei se nyt niin yksinkertaista ole, kuten ei mikään. Mä ymmärsin kyllä kysyjän olevan periaatteessa perillä stereokuvan rakentamisessa, eikä sillä nyt ekana tule mieleen pannata kaikkea samaan kulmaan.
 
Sen sijaan ajatuksena että laulua voisi panoroiden saada jotenkin paremmin naamalle, on vähän outo, jos lähdetän mallintamaan 'livetilanetta'. Mutta kaikkea uutta ja ihmeellistähän pitää kokeilla. Josta seuraavaan filosofiseen pohdintaan ->
 
Ihme kysymys sinällään, kaikella kunnioituksella, mutta kun nykyään tietokonepohjaisesti voi kokeilla IHAN mitä vaan, niin mikä estää kokeilemasta? Ei kukaan tule sinne pajalle haukkumaan. Julkaisukynnys on tietysti eri asia, mutta kun sekin on henkilökohtainen ominaisuus. Joko kehtaa tai sitten ei. Liian moni vertaa tekemisiään nykyään siihen, mitkä on standardit ja 'hyväksytyt' toimintamallit. Ei saatana, jos tietää miten laitteet toimii, niin sen jälkeen vaan kaikki paskaks ja palamaan! Saattaa jotain uuttakin tulla. Eikö?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=180653