Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tsugaru
Alue:Klassinen
Aihe:Taiteenlajien klassillinen vertailu
Aika:06.09.2009 20:59   (muokattu 06.09.2009 21:00)
Askr: Tämän keksutelun avannut rinnastus on varsin voimakkaasti ihan vaan spekulaatiota, ei varmaan historiallisen klassisen musiikin ja maalaustaiteen rinnastuskaan välttämättä toimi. Ihan hauska ajatusleikki silti.
 
Nokian logo lienee helppo nimetä, koska sehän lukee logossa, musiikin puolella parempi vertailukohta olisi varmaan nokian tunnari, joka sekin varmaan osataan liittää kohteeseensa jokseenkin hyvin. Ylipäänsä jos käyttöesineistä puhutaan minusta parempia pareja olisivat soittoänet, ovikellon äänet, varoitus- ja hälytysäänet jne.

 
Melkoisen ongelmallisia rinnastuksia nämä. Esinesuunnittelija voi kuitenkin mieltää suunnittelemansa tuotteen kokonaiseksi lauluksi tai kappaleeksi, ennemmin kuin "ovikellon ääneksi". Ja olisiko oopperatalon suunnittelu sitten jo oopperaa vastaavaa. Mutta oopperatalon tuntevat monet, harvempi siellä esitettäviä oopperoita. Kuten voi huomata, aika ontuvaa tämä vertailu.
 
Ja jos palaa siihen mitä varten tuon toin esille: arvailin että nykykuvataide on tunnistettavampaa kuin nykytaidemusiikki, koska nykykuvataide on kuitenkin pyrkinyt kommunikoimaan massa/populaari kuvien ja niiden kuluttajien kanssa.
 
Nykykuvataide, joka ei välttämättä viittaa olemassaolevaan populaarikuvastoon, taitaa jäädä tunnistettavuudessa taidemusiikin kanssa samoille lähtöviivoille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=181540