Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kallekorvola
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Paljonko miksaamisesta kannattaa maksaa, ja keille homma antaa?
Aika:03.09.2009 16:41
Mikael: Halpaa on munkin mielestä ja se montako viisua kerkee tekeen päivässä riippuu niin monesta asiasta, että mitään yleispätevää sääntöä on vaikea sanoa. Mä yleensä lähden olettamuksesta biisi per päivä, mut tietty jos kamaa on vaikkapa vaan 24 raitaa per biisi ja se on niin hyvin äänitettyä et kuulostaa jo musalta kun avaa hanat, niin miksipä sitä ei sais tehtyä vaikka kolme tai neljäkin biisiä per päivä varsinkin jos pohjien setup on koko ajan sama. Sit toisaalta jos raitamäärä menee yli 100:n ja soundia ruvetaan vääntämään vasta miksatesa ja setup on joka biisissä eri niin tilanne on snadisti toinen.
 
no ihan totta tämä. mulla on kans se tapa, et buukataan päivä/biisi, ja jos tulee nopeemmin, niin sit päästään vähemmällä...
 
ketjun aloittaja tosin haki analogimiksausta (miksi?), ja siinä maailmassa onneks pysytään monesti vähän maltillisemmissa raitamäärissä.
 
kyse on pitkälti siitä, kuinka huolella äänitystyö on tehty suhteessa haluttuun lopputulokseen. huonosti äänitettyä joudutaan eri keinoin "pelastelemaan", ja kaikki varsinaiseen miksaukseen käytettävä aikahan siitä kärsii... olipa kyseessä ammattireiska tai amatööri.
 
rahaa hommaan kuluu lopputuloksen mukaan. pidemmälle viety miksaus maksaa luonnollisesti enemmän. nopeasti tehty (kesken jäänyt) sitten taas paljon vähemmän.
 
parhaiten käytettyä rahaa on tuottaja, joka huolehtii siitä että matsku on tallennettu oikein, oikeanlaisilla soundeilla ja ilman turhuuksia. jos tämä vaihe on hoidettu huolella, säästetään pitkä penni myöhemmissä vaiheissa...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=181822