Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:Taiteenlajien klassillinen vertailu
Aika:25.08.2009 21:35   (muokattu 25.08.2009 21:37)
HarriP: Hmm. Tuntemani yliopistoväki joka lukee Dantea ja Dostojevskia on kyllä myös kiinnostunut ja tietoinen klassisesta musiikista ja sen säveltäjistä. Joten omat havaintoni eivät tue tuota väitettä.
 
Samoin: vaikea kuvataide on kyllä vaikeaa. Samoin vaikea kirjallisuus. Ei vaikeus ole vain musiikin yksinoikeus. :)

 
Riippuu musikillisen reseption kvalitatiivisesta ja kvantitatiivisesta suhteesta, kuinka paljon aivoenergiaa sille on valmis uhraamaan havaintokyvyn laimentumatta käsittääkseen oman joustavuutensa ja voimansa varassa sen puhtaan objektiivisen olemuksen.
 
Musiikki voi saada aikaan niin valtavan voimakkaita emotionaalisia kokemuksia että sitä ei uskoisikaan jos sellaisia ei milloinkaan ole saanut todistaa. Mutta kaikkein äärimmäiset psyko-fyysiset olotilat johin musikki meidät voi johdattaa edellyttävät kulijalta lähes yli-inhimmillistä keskittymis-ja reseptiokykyä kyetäksen samastumaan niihin tiloihin jotka säveltäjä on kokenut teosta luodessaan. se edellyttää paitsi kykyä transsinomaiseen kontepmplatiiviseen meditatiiviseen tilaan vaipumista myös niin vahvaa hengenvoimien keskittämistä ja fokusoimista yhteen pisteeseen että koko muu maailma katoaa ja vastaanottajan kohtesta tulee ainoa realitetti.
 
Mutta koska erinäisistä käytännön syistä johtuen ja halusta nauttia puhtaasta musiikillisesta kauneudesta ja tietoisesta musikista ja sen sävelkielen ja harmonisen sanaston kompleksisesta kromaattisuudesta pakahtumisesta nauttiakseni täydellisen minuuden menettämisen vastapainona ja softimpana vaihtoehtona kuuntelenmatta kuitenkaan musiikkia pelkkänä ajankuluna ja aistillista mielihyvää tuottavana viihteenä menetin puhtaasti musikillisten kvaliteettin ja sen lyyrillisen lumovoiman stimuloimana ambitioni edellä mainittunlaisiin eskapistisiin ymmärtääkseen-täydellisesti-musiikin-ilmaiseman-syvällisen-viestin-on unhohdettava-itse-musiikki-sen-syvimän-olemuken kokonaisvaltaisiin psyko-fyysisiin olotiloihin, ja Schubertin opperoiden melodinen kauneus ja sittemmin delius ottivat pauloihinsa joiden musiikista kuten kotimaisesta myöhäisromanttisesta tai jälkisarjallisesta musiikista voimakkaita ja välitömästi tahtoon ja intohimoihin vaikuttavia pakahduttavia sielullisia kokemuksia hyvi vähällä ajattelun ja kontemplaation energialla
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=181540