Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mhaarala
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:2x12" kitarakaappi
Aika:25.08.2009 16:34
Noniin, aloitin minäkin sitten tuon oman projektini. Tätä on kypsytelty nyt jo ties miten pitkään mutta en ole vain saanut aikaiseksi aloittaa. Noh, nyt on aloitettu ja työstöä on tehty n. 4 päivää. Näitä nyt on tehty maailman sivu, mutta ajattelin kuitenkin laittaa oman projektinikin, josko se jotakuta kiinnostaa tai auttaa oman projektin kanssa.
 
Projektin kohteena siis 2x12" kitarakaappi. Materiaaliksi valitsin 18mm koivuvanerin, koska halusin kaapista tukevan. Ilmeisesti 16mm olisi riittänyt myös vallan mainiosti, mutta ainakaan ei jää materiaalista kiinni. Kaiuttimina on Eminence Wizardit 16-ohmisina, tällaiset sain torilta hankittua järkihintaan n. vuosi sitten.
 
Mitat kaappiin otin H&K:n CC212:sta. Muilta osin rakenne ja muut ratkaisut on saatu enemmän tai vähemmän Stetson & Harrison-metodilla. Projektikuvia löytyy http://sitruuna.unk.fi/gallery/users/Julmuri/kaappi/
 
Tällä hetkellä valmiina on kotelon "kehikko", johon etu ja takalevy upotetaan. Kehikon sisällä on rimoitus, joka tosin on vähän pienemmästä rimasta kuin alunperin ajattelin mutta seuraava saatavana ollut vaihtoehto olisi ollut liian iso. Luulisin kuitenkin että ruuvit pitäät 15mm paksussa ja 20-25mm leveässä rimassa.
 
Etureunaan on jätetty varaus etukankaalle. Kaiuttimet asennan etukautta etulevyyn, mutta niitä varten on jyrsitty upotus jolloin kaiutintungon etureuna on suurinpiirtein samassa tasossa muun etulevyn kanssa (ks. kuvat). Kävi vähän ajatusvirhettä mitoituksen kanssa ja etureunassa on vain 22mm ylitystä sen jälkeen kun etulevy on pultattu paikoilleen ja jos olisin tehnyt asennuksen tavallisena pinta-asennuksena, niin etugrilliä ei todennäköisesti olisi saanut enää järkevästi tehtyä. Lisäksi upotus näyttää hyvältä. Toivottavasti. :P
 
Pintakäsittelyksi tulee musta maali ja tolexia. Tämä päivä kuluu pohjatöiden tekemisessä ja huomenna sitten suihkitaan paukkupullolla. Toivottavasti onnistuu hyvin, on hieman jännitystä kun etureunojen ja kulmien pyöristykset on kaikki tehty vapaalla kädellä käyttäen raspihöylää ja hiomapaperia..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=181740