Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mll
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:AP Paasonen L-00 Custom
Aika:17.08.2009 17:40
flattopguitar: Veikkaan, että harva suomalaisrakentaja noudattaa tätä vuosisatoja vanhaa tietoa, vaan rakentaa kitarat ja toivoo parasta. Totuus on kuitenkin juuri se mitä olet itse kertonut, jos haluaa hyvin soivan kitaran, pitäisi se olla rakennettu paikallisesti oikeaan vuoden aikaan, tarpeeksi kuivista puista, kevyesti lakattu ja rakennettu, jotta ääni lähtee siitä hyvin ulos.
 
Kyllä mun käsittääkseni rakentajat vahtaavat noita ilmankosteuksia ja tekevät jotain asian hyväksi, jos kohoaa liian suureksi. Tuossa lainaus Liljeströmin sivuilta "Liljestrom guitar is assembled and built in 4245% humidity. This is crucial to every guitar."
 
Ainoa asia mikä herättää mielenkiinnon tai kysymyksiä on se, että jos uusi kitara soi lähes yhtä avoimesti kuin 70-vuotta vanha, niin tuleeko siitä parissa vuodessa sellainen liian laidasta laitaan soundillisesti, kun kitara vielä avautuu ja alkaa soimaan avoimemmin? Vaikka 70-vuotta vanha Gibson L-00 soi todennäköisesti jo uutena hyvin, niin vuodet ovat taatusti saaneet kitaran avautumaan ja soundin kehittymään. Onnittelut kuitenkin ilmeisen laadukkaasta kitarasta, älä myy sitä koskaan pois!
 
Eipä se kitara varmaan voi loputtomasti avautua... vai voiko?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=181441