Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:markkuliini
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Tempon tsekkaus klikistä ennen biisiä ?
Aika:15.08.2009 16:27   (muokattu 15.08.2009 16:29)
Bobana: Paljos sulla on tuo heitto noin suurinpiirtein?
Meinaan vaan että ei kait se nyt niin häiritsevää ole jos snadisti vetää tunteella suuntaa jos toiseen?

 
Ei se varmaan kauhean paljoa ole, vaikea sanoa tarkalleen, mutta tietyt biisit toimii mun mielestä parhaiten vaina aika kapealla tempolla (esim. vaikka Toton Africa), eikä mulle ole mikään ongelma tarkistaa metronomista jos en ole varma asiasta. Aika paljon tulee itse kuitenkin tehtyä tuurauksia joissa asioiden on parempi mennä just eikä melkein, ja materiaali on uutta mulle. Jotkut biisit taas toimii laajemmalla kaistalla, esim. useat coverbiisit joita kaikki soittaa ja kukaan ei edes muista alkuperäistä levytystä.
 
Kaikkihan on suhteellista tietenkin, ja riippuu paljon esim.siitä kuinka kiireinen lauluosuus biisissä on. Koomisimpia esimerkkejä on Stayin' alive ylitempolla. Kuunnelkaas lauluraitaa ja koettakaa laulaa se nopeammin. :)
 
Esimerkkinä omasta elämästä myös eräs vasta keikkasettiin palannut biisi toimii livenä tempossa 129, mutta 130:ssä se tuntuu olevan vaikea. Sen aistii laulajan ja muiden soittajien fraseerauksesta.
Ja jos laulajalta (ja ehkä samalla työnantajalta)tulee palautetta, että tempo tuntui hankalalta laulaa, niin en todellakaan ala väittelemään, vaan katsotaan valmiiksi sopiva tempo ja sillä sitten mennään. Se eräskin kun on huomannut yhdenkin pykälän noston, ja keikan jälkeen kysyi miksi biisi tuntui nopealta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=181295