Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Puhaltimet
Aihe:Huilistille EWI 4000S, EWI USB vai YAMAHA WX5?
Aika:27.07.2009 18:32
Baryton-B:
Eletronisissa soittimista ollaan ainakin kahta mieltä. Toiset haluavat niiden matkivan mahdollisimman tarkaan aitojen soittimien ääniä ja toiset etsivät uusia äänielämyksiä.

 
Tämä on aivan totta mitä tulee tuotettuun ääneen. Cokecolaa tuntuu kuitenkin kiinnostavan elektroninen soitin harjoitteluvälineenä:
 
"mikä näistä olisi paras, jos ajatellaan ensisijaisesti _vain_huilunsoiton_ opiskelua?"
 
Ikävä olla tässä kohtaa pessimisti. En ole kokenut sähköisiä värkkejä (DH100, WX7 + erilaiset äänimodulit) juurikaan hyödyllisiksi edes fonin tai klarinetin opiskelussa. Sähkösoitintausta saattoi jonkun verran auttaa fonin kanssa koska sormitukset olivat aika samanlaisia, mutta sen jälkeen kun aloin soittaa fonia ja klarinettia, niitä on pitänyt harjoitella erikseen, nuo sähkövärkit ovat kuitenkin eri soittimia.
 
En tarkoita etteikö tuommoinen harjoittelusoitin olisi periaatteessa mahdollinen tehdä. Mutta olemassa olevat sähköpuhaltimet on pääasiassa suunnattu puhaltajille, jotka haluavat laajentaa äänimaailmaa. Niitä ei ole pyrittykään tekemään täysin identtisiksi minkään oikean puhaltimen kanssa (poikkeuksena Martin Hurnin Synthophone joka rakennetaan oikeasta saksofonista).
 
Fonisti, joka haluaa soitella yöaikaan häiritsemättä ketään, hankkinee tänä päivänä fonin ympärille vaimentavan kotelon. Niitä saa jo Suomestakin, f-musicissa näkyi olevan. Vastaavia ratkaisuja huilulle en tiedä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=180414